O zi de iarnă ca în copilărie la Gura Humorului în Bucovina

Cuprins

Zilele acestea, Bucovina e de poveste. 🤍

Munții sunt încărcați de zăpadă, casele au acoperișuri albe și groase de nea, iar pârtia.. oh, pârtia e colorată de un furnicar de săniuțe galben-albastre care zboară de sus în jos și răsună de glasuri de copii ce aleargă, râd, cad și o iau de la capăt, încântați de iarna venită fără veste, la fel ca altădată, în copilăria noastră. 😊

La Gura Humorului activitățile de iarnă sunt în toi, iar stațiunea e pregătită să îi primească pe toți cei ce vor să se bucure de zăpadă și peisaje de vis.

Am ajuns și noi aici zilele acestea și ne-am bucurat ca pe vremea când eram copii, acum însă alături de copiii noștri. Sunt multe lucruri de făcut în jurul parcului Ariniș din Gura Humorului, chiar și într-o singură zi (dacă aveți mai multe la dispoziție, cu atât mai bine).

1. Săniuș la baza Pârtiei Șoimul

E principala atracție pentru care ne-am pornit spre Gura Humorului, așa că a fost și primul loc unde am mers: la baza pârtiei e loc special pentru săniuțe, chiar lângă pârtie se află zona de unde pot fi închiriate așa că o mare de săniuțe zboară pe pârtie încoace și încolo, stârnind chiote de bucurie. Prețurile de închiriere sunt de 20 lei / oră pentru o sanie sau 35 lei / oră pentru sania cu volan, iar pentru o taxă suplimentară se poate închiria și cască de protecție.

Sunt două zone de săniuș, una în laterala dreaptă a pârtiei, aproape de zona teraselor, alta chiar central, la baza pârtiei de schi, ceva mai lungă și mai abruptă.

Sunt și câteva reguli pentru a putea avea acces pe pârtie – nu ai voie de exemplu cu săniuțe de lemn sau de metal, doar de plastic, nici cu fărașe sau saci și nu e permis ca doi adulți să folosească o sanie în același timp.

2. Schi spre vârful pârtiei

Dacă inițial am avut impresia că nu se schiază pe pârtia care, la bază, a fost acaparată doar de săniuțe, abia când am urcat spre vârful pârtiei am văzut că zona pentru schiuri se întinde de la prima curbă până sus în vârf, iar teleski-ul este funcțional.

Lungimea pârtiei e destul de generoasă, ajunge cam la 1,5 km, iar tunurile de zăpadă lucrează la foc continuu, chiar dacă a nins binișor pe aici, pentru a întreține pârtia în stare bună.

Noi nu ne-am dat cu schiurile, doar am văzut pârtia din telescaun. Nu era foarte aglomerată, nu era nici goală, numai bună părea pentru această perioadă. Prețurile de închiriere de lângă pârtie sunt de 15 lei / oră doar pentru schiuri și de 40 lei / oră pentru schiuri cu clăpari și bețe sau pentru snowboard.

3. Urcuș cu telescaunul până la turnul de observare

Unul din cele mai atractive obiective de lângă pârtie e telescaunul ce urcă până în vârful ei.

Copiii au fost atrași ca un magnet de scaunele plimbătoare, așa că am făcut o tură dus-întors, în ciuda frigului care e mai puternic acolo la înălțime. Așa că, dacă vă aventurați într-o astfel de plimbare, e bine să vă echipați cu haine groase, căci vântul bate mai tare în vârful brazilor, iar odată cu lăsarea serii gerul sporește.

Peisajul în schimb e absolut fermecător, atât pe parcurs cât și la destinație, de unde orașul Gura Humorului se vede mic și pudrat în alb.

Tarifele sunt de 15 lei / tur dus-întors pentru adulți și 10 lei / tur dus-întors pentru copii, începând de la vârsta de 4 ani.

4. Snow Tubing cu colacele la Agrement Kiralida

Aproape de pârtie, mergând spre podul ce se leagănă peste râul Moldova, ne-am oprit la Agrement Kiralida (de unde pleacă tiroliana peste râu pe tot parcursul anului) pentru o tură de tubing pe zăpadă. Cu alte cuvinte, un amestec de pârtie de bob cu săniușul clasic, dar care folosește colaci gonflabili de cauciuc, speciali pentru această activitate.

Iar pentru cei mai mici dintre noi, există un carusel din colaci gonflabili ce se rotesc pe zăpadă, spre amuzamentul piticilor. Ayola s-a așezat comod și s-a lăsat plimbată pe zăpadă de colacul rotitor.

Prețurile sunt de 20 lei / 30 minute sau 30 lei / 1 oră pentru tubing și de 10 lei / 5 minute pentru caruselul cu colacele.

5. Podul suspendat de peste râul Moldova spre Parcul Ariniș

Iar ultima oprire a noastră înainte de a ne întoarce acasă a fost pe podul suspendat ce trece peste râul Moldova și care duce spre intrarea în Parcul Ariniș. Copiii sunt mereu încântați de legănarea peste apă, dar pe lângă asta peisajul de o parte și de cealaltă a podului e absolut superb iarna.

Și, dacă mai aveți timp, faceți o plimbare prin parcul Ariniș, acesta e doar la un pod distanță. 🙂

După o zi de zăpadă și de joacă în aer rece și proaspăt de munte, ne-am întors spre casă, nu înainte de a ne opri în centrul orașului Gura Humorului să admirăm bradul uriaș și luminile ce împodobesc elegant străzile (după ce în București am dus dorul luminilor anul acesta). Bucovina e minunată, dar astăzi ne-am convins din nou că Gura Humorului e un orășel de munte tare simpatic, unde vă recomandăm să ajungeți oricând, dar mai ales iarna.

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!