Vacanță cu copiii la Nisipurile de Aur în Bulgaria

Cuprins

În primul weekend după ce Albert a scăpat de ghipsul de la mână, am tras o fugă la mare, pentru că își dorea să înoate cu adevărat, nu cu mănușă și mâna imobilizată, așa cum s-a întâmplat în Republica Dominicană.
Și pentru că la noi pe litoral fusesem deja vara asta, la Eforie Nord, de data aceasta am mers în Bulgaria.
N-am fost de multe ori pe litoralul bulgăresc – am ajuns doar la Sunny Beach și Nessebar când Albert era mic mic, așa că de data aceasta am vrut să vedem cum e în stațiunea Nisipurile de Aur.

Cum a fost drumul?

Am plecat din București într-o după amiază de weekend, așa că ne așteptam să fie aglomerat, în special la vamă, însă am mers destul de cursiv, fără blocaje și fără stat în cozi.
Am trecut vama pe la Giurgiu – Ruse unde am stat aproximativ 20 minute, căci mai aveam câteva mașini în fața noastră. Controlul a fost foarte rapid și succint, ni s-au controlat pașapoartele la un singur ghișeu și ne-am continuat călătoria.
Mai era un al doilea ghișeu de unde se putea cumpăra vigneta bulgărească, dar cum noi o achiziționasem deja online, nu am mai avut motive să oprim aici.
Noi am luat vigneta electronica de pe https://web.bgtoll.bg, prețul e de 10 leva pe weekend si 15 leva pe o săptămână, dar poate fi cumpărată și pentru o lună, 3 luni sau un an.

Unde ne-am cazat?

Dacă ultima oară pe litoralul bulgăresc ne-am oprit la Sunny Beach, de această dată am vrut să vedem cum e la Golden Sands. Așa că ne-am cazat la un complex dintr-o zonă mai liniștită a stațiunii, undeva în zona de trecere dintre stațiunile Constantin și Elena și Nisipurile de Aur.

La Mer Residence & Spa, e un resort de lux cu piscină și plajă privată, format din clădiri de apartamente cu condiții de top. Noi ne-am cazat într-un apartament cu trei dormitoare în una din clădirile complexului (unele sunt cu vedere la mare, altele cu vedere spre curtea interioară) și ne-am bucurat de tot ce am avut nevoie pentru câteva zile de relaxare, chiar în interiorul complexului:

 • parcare privată supraterană sau subterană (la care coboram cu liftul pentru mașini);
 • piscină cu vedere la mare, amplasată pe trei niveluri, cu grade diferite de adâncime, de la cea pentru copii la cea mai adâncă;
 • plajă privată la malul mării, delimitată de un baraj natural de stânci în mare, ceea ce o face să fie foarte potrivită pentru copii, căci oprește crearea valurilor mari, indiferent de vreme;
 • restaurant în interiorul complexului – La Mer Restaurant – cu terasă cu vedere spre mare, cu mâncare bună și variată și cu servire atât pe plajă, cât și la masă.

> De aici poți rezerva un sejur într-un apartament din complexul La Mer Residence & Spa.

> Alte locații de cazare din stațiunea Nisipurile de Aur găsiți aici: Opțiuni cazare Golden Sands.

Unde am mâncat?

Nu am ieșit foarte mult din zona complexului, pentru că aveam cam tot ce aveam nevoie acolo. Dar pentru mesele se seară ne-am mai rotit prin împrejurimi, ocazie cu care am descoperit câteva restaurante drăguțe.

Așadar, dacă vreți să luați masa în locuri cochete și cu mâncare bună cât sunteți p litoralul bulgăresc, recomandăm cu tot dragul:

 • The Fish, într-o zonă liniștită a stațiunii, chiar pe plajă, cu vedere la mare și aproape de un mic parc cu un loc de joacă pentru copii, cu feluri de mâncare specializate în principal pe varietăți de pește și fructe de mare, dar găsești și opțiuni pe bază de carne. Am mâncat aici scoici bune, salată cu hering, antreuri pe bază de sprot și alte feluri delicioase.
 • Danton, poate cel mai renumit restaurant din zonă, specializat în pește și fructe de mare, într-un ambient elegant, cu vedere la mare, cu porții generoase și un meniu extrem de variat. Am mâncat aici cei mai buni creveți în sos de usturoi, dar ne făcea cu ochiul și caracatița la grătar sau opțiunile de pește din meniu.
 • La Mer Restaurant, în cadrul complexului unde am stat, e un alt local elegant ce ne-a plăcut atât ca ambient, cât și ca meniu. De aici am putut servi masa atât pe plajă cât și la interior sau pe terasă, sub o cupolă de flori roz-aprins.

Ce poți face în împrejurimi?

Dacă nu vrei sa stai doar la plajă sau la piscină, sunt diverse locuri sau activități de făcut în jur.

 • Noi am ajuns într-una din după-amiezi până la plaja din centrul stațiunii Golden Sands, lângă supermarchetul Aldo, de unde am experimentat o sesiune de parasailing și a fost super distractiv! Prețul pentru o astfel de activitate este de 80 leva pentru o persoană, sau 120 leva pentru două persoane, iar din același loc poți închiria și altfel de sporturi pe apă.
 • Mănăstirea Aladja, un locaș de cult medieval săpat în stâncă, la doar câțiva kilometri de complexul La Mer a fost unul din locurile de vizitat puse pe lista noastră.
 • Tot în apropiere se găsește și stațiunea Balcic, mai faimoasă la noi datorită reședinței de aici a Reginei Maria. Doar 27 km distanță de la cazarea noastră până acolo, iar vederea spre mare de pe coastă e cu adevărat scenică.
 • Și, nu în ultimul rând, dacă timpul vă permite, până și orașul Varna are lucruri de oferit turiștilor ajunși pe litoralul bulgăresc – de la băile antice romane la centrul istoric al orașului, muzeul arheologic ce găzduiește cele mai vechi bijuterii de aur din istorie, delfinariul sau grădina zoologică a orașului.

Cert e că într-o vacanță pe litoralul din Bulgaria nu ai cum să te plictisești așa că, dacă ați ajuns până aici, nu vă putem ura decât vacanță frumoasă și să profitați de locurile frumoase pe care Bulgaria le are de oferit vizitatorilor săi!

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!