Cum a fost la Ursa Mică Glamping Resort, o cazare în inima naturii

Cuprins

Printre ultimele zvâcniri ale toamnei, am tras o fugă la munte într-un weekend de noiembrie, să ne bucurăm de aerul proaspăt și tare de munte, de liniștea naturii și de un loc de cazare mai altfel.

Ceață, burniță și vânt rece ne-au întâmpinat de cum am ajuns în culoarul Rucăr-Bran, dar la Ursa Mică e cald și bine, ceaiul aburind și cafeaua tare și bună. Așa că am păcălit frigul și ne-am bucurat de locul minunat unde ne aflam, de vederea spre coasta pe care stau presărate corturile glamping-ului (și ce vedere frumoasă e!), de mâncare tradițională, sănătoasă și gustoasă și de oameni faini așa cum găsești prin partea aceasta a țării.

Cum ajungi la Ursa Mică?

Amplasat în zona Rucăr – Bran, pe una din colinele cu vedere panoramică de jur împrejur, complexul de glamping Ursa Mică e accesibil ușor, fie că vii dinspre capitală sau din altă parte a țării.

Plecând din București, sunt mai multe trasee posibile:

  • clasic, pe autostrada A3 și DN1, prin Ploiești – Sinaia – Râșnov, apoi întorci spre Bran și mai continui puțin după, până la Ciocanu, unde pe Vârful lui Bobeș se întinde complexul Ursa Mică;
  • pe varianta Pitești – Câmpulung și, în cele din urmă, prin Cheile Dâmbovicioarei până la Ciocanu și Ursa Mică;
  • sau varianta care ni s-a părut nouă cea mai rapidă și pe care o recomandăm e cu trecere prin Târgoviște și apoi Cheile Dâmbovicioarei, până la destinația noastră.

Iar odată ajunși, nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de priveliște și confort, în mijlocul naturii!

Opțiuni de cazare în Glamping Resort

Sunt două variante posibile de cazare la Ursa Mică, în funcție de sezon și de temperatura exterioară:

  • glamping: corturi încălzite cu sobă interioară, amplasate pe platforme de lemn pe toată coasta dealului și deschise strict pe perioada sezonului cald, din mai până la final de octombrie;
  • bungalows: un concept nou, recent adăugat în complexul de la Ursa Mică; sunt mici căsuțe cu ferestre panoramice, cu vedere spre cer și peisajul fascinant din jur, cu tot confortul unei cazări moderne de mici dimensiuni, de la baie proprie la apă caldă și încălzire centralizată, doar că ești în mijlocul naturii, rupt de agitația cotidiană.

Pentru că era deja frig când am ajuns, noi ne-am cazat într-un bungalow, dotat cu un pat dublu și un pat simplu în care am încăput confortabil toți patru. Dar tare ne-am fi dorit să experimemtăm și varianta de glamping, așa că facem planuri pentru vara viitoare să revenim la cort. 🙂

Facilitățile locației Ursa Mică

Ursa Mică Glamping e genul acela de cazare unde te simți bine imediat ce ai ajuns. Indiferent de vreme, de drum sau de starea de spirit, aici te destinzi instant. Ești primit cu brațele deschise, așezat la masă, omenit cu ce e mai bun și însoțit de oameni calzi, mereu cu zâmbetul pe buze.

Nici copiii nu rămân mai prejos, căci îi așteaptă un loc de joacă la exterior, o sală mare cu șemineu la etajul restaurantului proaspăt deschis și toată curtea complexului pentru alergat și jucat, alături de blănoșii casei. Ca să nu mai vorbim de ciubărul cu vedere panoramică, foarte iubit de cei mici și de cei mari în egală măsură. 🙂

Iar când noaptea se lasă peste coasta presărată de corturi albe, bungalow-urile de la Ursa Mică Glamping Resort așteaptă să le trecem pragul, să ne învăluie în căldură și cearșafuri moi, în timp ce pe ferestrele mari privim ploaia cum cade grăbită sau stelele cum împodobesc cerul.

În mijloc de natură și totuși în plin confort. Asta am găsit la Ursa Mică și tare bine a fost!

Restaurant proaspăt deschis la Ursa Mică

Pentru că vremea era urâtă, noi ne-am petrecut cel mai mult timp în sediul restaurantului nou deschis în cadrul complexului.

Atât de primitor, cu spațiu generos, cu zonă de relaxare la etaj pe care copiii au transformat-o imediat în loc de joacă și de ascuns, sediul nou al restaurantului îl înlocuiește pe cel de pe terasa exterioară și face posibilă servirea mesei la cazare chiar și în sezonul rece.

Cât despre bucatele pe care le-am încercat aici… cuvintele sunt de prisos! Curcubeu pe cerul gurii e puțin spus, vă zic!

Gustul de altădată al legumelor, preparatele tradiționale, ouăle de țară cu miez galben ca soarele, brânzeturile specific românești, slăninuța puțin afumată ce condimenta fiecare platou… n-am mai fi plecat de aici!

Aprovizionarea restaurantului se face chiar de la producătorii locali din apropiere, unii ce își exportă produsele chiar și în străinătate, așa că atât prospețimea cât și calitatea sunt garantate.

Nouă ne-a plăcut tare mult restaurantul de la Ursa Mică și suntem norocoși că am ajuns chiar imediat după deschiderea lui, astfel încât am putut beneficia de această facilitate.

Atracții turistice în împrejurimi

Zona unde e amplasat Resortul Ursa Mică e foarte ofertantă din punct de vedere turistic, așa că nu ai cum să te plictisești cât stai aici (mai ales dacă vremea ține cu tine :)). În plus, cazarea oferă vizitatorilor săi și posibilitatea de a închiria biciclete cu care te poți plimba în împrejurimi.

  • Cheile Dâmbovicioarei sunt foarte aproape și foarte drăguț de parcurs la pas, în plimbare, cu mașina sau cu bicicleta. Pereți înalți de stâncă, un râuleț ce curge la baza lor și pădurea ce se întinde până pe creste creează în acest loc un peisaj spectaculos, în orice anotimp.
  • Peștera Dumbrăvicioarei, la unul din capătul Cheilor, e potrivită pentru o vizită într-o zi ploioasă, dacă vrei să descoperi cavele din calcar și desenele preistorice de pe pereții acesteia.
  • Culoarul Rucăr – Bran, în general, e foarte scenic și îmbie la plimbări și petrecut timp în natură.
  • Satele de munte din jur, cu căsuțe presărate pe coline, curți mari, garduri din nuiele sau scânduri ce urcă pe coasta muntelui crează un tablou minunat pe care l-aș tot privi fără să mă satur.
  • Bran și Castelul cu același nume, la doar 15 km distanță, e probabil printre cele mai turistice locuri din zonă și nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cert este că de la Ursa Mică se poate ajunge foarte ușor și rapid la Bran unde ai o mulțime de lucruri de făcut.
  • Râșnov e în aceeași direcție; dacă treci de Bran ajungi curând la orășelul de munte cu a lui cetate pe vârf de coastă, cu străduțele pitorești și cu atractivul Dino Park, în special pentru cei mici.
  • Și dacă treci și de Râșnov și mai continui așa înainte, nu mult mai ai până la Brașov, unde am fost și noi într-una din zilele petrecute la Ursa Mică și unde ne-am bucurat o dată în plus de acest oraș minunat, îngrijit și frumos conservat, de zidurile vechii cetăți și de turnurile de apărare, de plimbarea de sub Tâmpa (și de pe Tâmpa, dacă aveți chef să urcați cu telecabina până în vârf), de centrul istoric și de maiestoasa Biserică Neagră. Brașov e un oraș pe care îl recomandăm oricând, indiferent de vreme și de anotimp, căci are capacitatea să cucerească instant pe oricine îl vizitează.

Așadar, dacă e să concluzionăm, recomandăm oricând o vacanță în natură la Ursa Mică Glamping Resort, dar mai ales în perioada următoare când sărbătorile de iarnă petrecute acolo se anunță a fi ceva de vis!

Dacă sunteți încă în căutare de idei pentru zilele de Crăciun sau Revelion, merită să aruncați un ochi aici: Crăciun 2022 la Ursa Mică Glamping Resort.

Să avem sărbători frumoase și călătorii cu descoperiri interesante, oriunde ne poartă pașii!

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!