Într-un weekend de început de noiembrie pe care l-am petrecut la munte, am ajuns pentru prima dată la deja faimosul Dino Parc de la Râșnov. Aveam de ales între a vizita dinozaurii sau castelul Bran din apropiere, dar cum pe la vârsta de 3 ani uriașele reptile devin fooaaarte atrăgătoare, nu e greu de ghicit ce am ales.
Așa că, iată-ne pe la ora 11 dimineața îmbarcându-ne în trenulețul care avea să ne urce de la parcare până la intrarea în parc. Același trenuleț care transportă turiștii și la Cetatea Râșnov, puțin mai sus de Dino Parc.
Cât costă intrarea la Dino Parc?
Odată ajunși sus, ne pregătim să luăm biletele: 28 lei / adulți și 22 lei / copii peste 3 ani ne costă distracția. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani intrarea este gratis, iar pentru gupurile mai mari sunt diverse oferte de preț.
De asemenea, biletele pot fi achiziționate și online de pe site-ul parcului.
Ce poți face la Dino Parc?
Recunosc că noi nu prea ne-am interesat în prealabil despre ce e de făcut aici, așa că am fost plăcut surprinși să descoperim că sunt o mulțime de activități interesante și distractive pe care poți să le faci, odată ce treci porțile parcului cu dinozauri. Ce-i drept, prima dată te acaparează magazinul cu suveniruri (și e greu pentru un copil să îi facă față, credeți-mă!), dar după ce treci de acesta ți se deschide în față un spațiu împădurit plin de obiective care mai de care mai atractive.
Iată ce am făcut eu în timpul petrecut aici:
- Am urcat în Arca Dinozaurilor, unde am putut explora corabia și m-am dat pe tobogane
- Am fost la cinema unde am vizionat un film despre dinozauri
- Am urmărit în lac dinozaurii care înotau
- Am parcurs un mini parc-aventura la sol, pentru cei mici, dar copiii mai mari de 6 ani pot urca pe un traseu de aventură la înălțime, ce se desfășoară deasupra dinozaurilor din parc
- Am mers pe traseul de descoperire unde:
- am întâlnit dinozauri de diverse specii în mărime naturală
- am făcut poze cu ei (ba chiar m-am urcat în gura unuia)
- am văzut cât de mare poate fi un ou de dinozaur
- am aflat raspunsul la multe întrebări care ne însoțeau pe traseu
- am descoperit urma lăsată de un meteorit în căderea sa
- am văzut cum erupe un vulcan.
- Am pictat un dinozaur din ipsos pe care mi l-am imaginat în culori vii de verde și portocaliu.
- Am vizitat expozițiile cu urme de dinozauri, dinozauri zburători, apoi ne-am întors puțin în epoca de piatră și epoca de fier.
- La final poți sta și la masă sau la un desert în incinta parcului, pe o terasă care era încă deschisă în perioada asta.
Pe ansamblu, am petrecut aici cam 3 ore pline și nici n-am simțit cum a zburat timpul în compania dinozaurilor, iar la final am plecat și cu un suvenir: doi dinozauri în miniatură.
Pentru cine e potrivit?
Parcul era plin de copii de toate vârstele, în cautare de aventură. Se găsesc activități pentru toată lumea – cei mici sunt la locurile de joacă, cei mai mari parcurg traseele din copaci, alții stau la rând la cinema și cei mai mulți fac poze cu dinozaurii preferați din parc.
Noi, chiar dacă știam de parc de mai multă vreme, am așteptat să ajung la vârsta la care orice băiețel devine pasionat de lumea dinozaurilor, iar asta se întâmplă de obicei după ce împlinești 3 ani (sau cel puțin așa a fost în cazul meu). Așa că acum ni s-a părut momentul optim pentru a profita din plin de majoritatea activităților din parc și pentru a învăța lucruri noi despre marile reptile. Obiectivul este, însă, și pe placul adulților în egală măsură; chiar și tati a fost încântat că a învățat lucruri noi despre dinozauri din plimbarea noastră.
Cât despre mine, recunosc că m-aș mai întoarce aici și după ce voi împlini 6 ani, aceasta fiind limita minimă de vârstă ca să poți explora traseul la înălțime din parc-aventura.
Și poate până atunci și surioara mea va fi pasionată de dinozauri, cine știe?