Un weekend la Gardaland și în jurul lacului Garda

Cuprins

Anul acesta am petrecut ziua lui Albert (și, implicit, a mamei) la Gardaland, renumitul parc de distracții pentru copii din nordul Italiei, lângă lacul Garda. 

Și pentru că știm că sunt mulți pitici ce vor să ajungă aici, am structurat cele mai importante informații care vă pot ajuta pentru organizarea unei călătorii pe cont propriu la Gardaland.

 Cum am ajuns la Gardaland

Am plecat vineri seara cu zbor Wizz Air din București la Bergamo și tot de acolo ne-am întors luni dimineața. 

Am ajuns în Bergamo seara târziu, de unde am închiriat o mașină cu care am parcurs cei aproximativ 80 km până la Peschiera del Garda, orășelul de pe malul lacului Garda unde rezervasem cazarea și unde se află parcul de distracții Gardaland. 

Prețurile de închiriere pe zi sunt destul de mici (noi rezervasem inițial o mașină cu 18 € pentru 3 zile) dar pentru că avionul a avut un pic de întârziere și au mai durat și formalitățile de intrare în țară, am ajuns în zona de închirieri după ora 23:00, când toate companiile își închideau (oficial) birourile. 

Neoficial, încă mai găsești persoane la unele ghișee, de unde mai poți face totuși solicitări de închiriere a mașinii, dar după această oră se aplică o taxă suplimentară ce variază de la companie la companie, cam între 50 și 100 €, din ce am aflat noi.

După câteva verificări, până la urmă noi am închiriat o mașină mică de la compania Nologgiare, contra a 170 € pentru trei zile, cu taxa se ridicare după ora 23:00 inclusă, la care s-a adăugat 600 € garanția.

Mai există varianta trenurilor ce fac legătura între cele două locații, dar nu circulă nimic pe timpul nopții, primul tren pleacă abia la pra 5:00 dimineața. 

O oră și un pic a durat drumul cu mașina, par puțin după ora 12:00 ne-am cazat în căsuța noastră de pe malul lacului Garda.

Unde ne-am cazat aproape de Gardaland

Am ales pentru cazare o căsuță din complexul Campeggio del Garda, un fel de bungalow cu trei dormitoare, living si bucătărioară deschisă, cu terasă în fața căsuței și la distanță de mers pe jos până la malul lacului. 

Tot aici în complex este și restaurant propriu, loc de joacă, iar vara piscină și chiar și spațiu de camping amenajat pentru autorolulote. 

Prețurile sunt printre cele mai decente din ce am găsit disponibil în orășel în această perioadă, condițiile plăcute, bucătăria bine dotată, aer condiționat ce poate fi setat și pe cald și pe rece, calorifere, iar lenjeria și prosoapele se achită separat la recepție (10 € lenjeria pentru pat dublu, 9 € lenjeria pentru pat simplu).

De la cazare se poate ajunge în centrul orașului sau la gară de-a lungul lacului – fie pe jos într-un sfert de oră, fie cu mașina în câteva minute. 

>> Vezi aici unde ne-am cazat în apropiere de Gardaland: Campeggio del Garda.

>> Vezi și alte opțiuni de cazare în Peschiera del Garda.

Ce am făcut în parcul de distracții Gardaland

Una din cele două zile de weekend am rezervat-o complet pentru distracție la Gardaland. 

De la cazarea noastră se poate ajunge fie pe jos, în aproximativ 20 minute, fie cu mașina, fie cu busul ce pleacă din fața gării din Peschiera del Garda și te lasă în fața parcului de distracții înainte de ora deschiderii.

Porțile parcului se deschid la ora 10:00, iar odată intrat ești liber să ajungi în orice zonă a parcului, care e întins și ofertant.

Sunt atracții pentru toate vârstele, așa că, dacă mami cu Ayola s-au oprit imediat după intrare în lumea purcelușei Peppa Pig, Albert și tati au ochit roller costerele și distracțiile pentru copii mai mari. 

În planurile noastre din interiorul parcului ne-am folosit de aplicația mobilă Gardaland, unde am putut urmări pe harta detaliată a parcului toate atracțiile de interes, am verificat timpul de așteptare la fiecare dintre ele și distanța pe care o aveam de parcurs ca să ajungem de la una la alta. E o aplicație foarte utilă pe care o recomandăm dacă ajungeți în parcul de distracții, poți urmări aici nu doar obiective ci și restaurantele, chioșcurile și absolut toate locurile amenajate din complex.

Parcul este împărțit pe zone: 

 • imediat la intrare în partea stângă este zona “Peppa Pig” cu atracții tip bărcuțe, trenulețe, baloane colorate pentru copii mai mici
 • tot aproape de intrare, dar în partea dreaptă, e o altă zonă de atracții pentru copii mai mici, un carusel pe două niveluri și un tren turistic, în mărime naturală, care pleacă din gara oficială a parcului și face un traseu pe șine ferate în jurul întregului parc. 
 •  dacă înaintăm, în stânga ajungi rapid la un loc emblematic al parcului – Magic House – un fel de casă uriașă în copac, sub formă de baloane. În jurul ei trece pe șine la înălțime un avion, în apropiere o fermă muzicală pentru copii mici și aici apar deja și primele chioșcuri cu gustărele și snacksuri.
 • ceva mai încolo deja încep atracțiile „mai serioase” pentru copii ceva mai mari – Blue Tornado, Mammut, Jungle Rapids, Fuga da Atlantide – unele pe bază de apă, altele în sistem de roller coster, cu grad mediu de dificultate.
 • continuăm distracția zburând cu farfuria zburătoare Flying Island în care se pot urca toți copiii, de toate vârstele. De sus avem ocazia să admirăm parcul în ansamblul său și întreaga zonă unde acesta e amplasat.
 • ne îndreptăm apoi spre cea mai îndepărtată a zonă a parcului, trecem pe lângă Jumanji (unde noi am găsit cozi uriașe, iar atracția în sine nu ne-a dat chiar pe spate), și ajungem în zona cu tematică japoneză unde ne așteptau alte atracții de tip, atât pentru Albert, cât și pentru Ayola.
 • Tot aici e zona de roller costere, majoritatea fiind accesibile copiilor de vârsta lui Albert (e.g. 7 ani) – Shaman, Monorotaia, Ortobruco – dar sunt și câteva destinate prioritar adulților sau adolescenților; de departe, cel mai cel mai provocator dintre ele este Raptor, un coller coster pentru cei mai curajoși dintre vizitatori.

Printre toate aceste distracții, care de care mai atractivese găsesc spații generoase dedicate cafenelelor și restaurantelor cu specific divers, de la fast food la oriental, așa că oricine poate găsi aici ceva pe gustul său pentru masa de prânz.

O zi întreagă am petrecut noi în parcul de distracții de la Gardaland, de la 10:00 dimineața, ora deschiderii, până când s-a anunțat închiderea porților, la ora 18:00. În acest timp am reușit să ajungem la toate atracțiile pe care le aveam pe listă, la unele chiar de mai multe ori, dar dacă vrei să te distrezi la dublu există și opțiunea de a cumpăra bilet de intrare valabil pentru două zile.

Sfaturi pentru mai puțin timp de așteptare la cozi

Din experiența noastră, am adunat câteva trucuri care să ne ajute să valorificăm la maxim timpul în parc și să evităm pe cât posibil cozile interminabile. Deci, dacă vrei să te bucuri de atracții și nu de timpul de așteptare, recomandăm:

 • să ajungi înainte de ora de deschidere (10:00). Noi am fost prezenți cam de la 9:40 și esplanada din fața porților era deja plină;
 • să îți faci lecțiile de acasă și să mergi direct la punctele de interes la început, cât lumea încă e aproape de intrare și se dezmeticește;
 • să folosești aplicația mobilă Gardaland care arată în timp real timpul de așteptare la coadă pentru fiecare atracție și timpul de parcurs între ele;
 • să nu mergi la „pomul lăudat”, acolo unde cozile sunt cele mai lungi (de exemplu pe noi Jumanji nu ne-a dat prea tare pe spate, dar acolo am petrecut cel mai lung timp la coadă);
 • să îți decalezi ora de prânz, dacă poți, cât să profiți de perioada când majoritatea lumii se oprește la masă.

Principalele costuri ale călătoriei noastre la Gardaland

Costurile pot varia, desigur. Dar vom reda mai jos cam cât am plătit noi pe principalele servicii de care am avut nevoie pentru un weekend la Lago di Garda și acces la Gardaland.

 • Bilet de avion Wizz Air, zbor direct din București spre Bergamo, cu plecare vineri seara și întoarcere luni dimineața – 69 lei dus-întors / persoană;
 • Închirierea mașinii din aeroportul Bergamo:
  • prima opțiune a fost de la firma de rental “Surprice” – pentru 3 zile costul mașinii ar fi fost de 18 € + 92 € taxa ridicare după ora 23:00, la care se adaugă 1000 € garanția.
  • A doua opțiune a fost firma de rental “Nologgiare” – pentru 3 zile costul mașinii a fost de 170 € în total, cu taxa se ridicare după ora 23:00 inclusă, la care se adaugă 600 € garanția.
 • Costul cazării pentru trei zile la Campeggio del Garda: 250 € (plus, atenție, lenjeria și prosoapele care se achită separat – 10 € / pat dublu și 9 € / pat simplu).
 • Biletele de intrare la Gardaland, cu acces pentru o zi: 49 € / adult și 44 € / copil cu vârsta mai mică de 10 ani.

La aceste costuri cunoscute, s-a adăugat cheltuieli cu masa, suveniruri și combustibil, fiecare din ele cu o valoare variabilă.

Ce am mai făcut în weekendul petrecut în jurul lacului Garda

Și dacă una din zile am petrecut-o exclusiv la Gardaland, pe cealaltă am rezervat-o pentru plimbări și explorări în zonă, căci peisajul este absolut fabulos și atracțiile sunt și ele pe măsură.

 • Lago di Garda în sine e o atracție, căci totul aici se petrece în jurul lacului, de la orășele pitorești la falezele cochete, locurile de plimbare și de alergat pe malul său, plajele amenajate la țărmul lacului, apele-i străvezii și peisajele uluitoare, cu munții proiectați în zare.
 • Castello di Sirmione sau Scaliger Castle, ridicat pe malul lacului și în centrul istoric al pitorescului orășel Sirmione, e un alt loc scenic pe care nu am vrut să îl ratăm în plimbarea noastră din jurul lacului Garda. O plimbare aici pe străduțele din partea istorică a orașului, apoi de-a lungul zidurilor castelului sau chiar în interiorul lui, contra unei taxe de 6 euro, o înghețată colorată de la nenumăratele gelaterii tipic italienești ce te îmbie peste tot aici, o limonadă rece servită la terasele cu vedere la castel, ba poate chiar și prânzul, fac din acest loc o experiență absolut minunată, în dulcele stil italienesc de „dolce far niente”.
 • Centru vechi al orășelului Peschiera del Garda este chiar parte a Patrimoniului UNESCO datorită cetății sale în stil venețian ce îl mărginește, de la poarta de intrare în zona istorică până la zidurile ce o înconjoară, pe care te poți plimba ca pe niște metereze, iar apoi poți coborî pe străduțe pietruite și poduri înflorate, pe sub care apele lacului se furișează parcă, formând canale ce separă și totuși unesc orașul, într-un mod tumultos și zglobiu.

Așa cum am mai zis și cu alte ocazii, când vrem să ieșim undeva unde putem îmbina relaxare și plimbările, într-un timp scurt și nu foarte departe, alegem Italia. Căci nu credem că este alegere mai bună pentru o ieșire de weekend, atunci când vrei să schimbi peisajul și să te reîncarci la final de săptămână. Iar weekendul de pe malul Lacului Garda ne-a confirmat încă o dată asta!


>> Citește aici și despre experiențele altor bloggeri de călătorii în familie la Gardaland:

Family Travel Bubble organizează periodic excursii de grup pentru familiile cu copii în această destinație. Dacă vreți să fiți la curent cu ofertele și destinațiile propuse, vă invităm să urmăriți site-ul Family Travel Bubble și să vă înscrieți la newsletter.

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!