Recenzie autor | Două povești în rime de la Editura CURS

Cuprins

De curând am avut ocazia să citim o carte proaspăt ieșită de sub tipar pe care copiii au adorat-o – două povești în rime, scurte și calde, pentru zi și pentru seară, înainte de somn. Așa că ne-am bucurat să povestim chiar cu autoarea cărții, Cristina Sorina Popa, despre ideea care a stat la baza publicației și despre cum au luat naștere cele două povestioare pentru copii.

Ba chiar la final avem pentru voi și un concurs! Așadar, îi dăm cuvântul Cristinei 🙂

Ca părinte, îmi doresc ca al meu copil să fie un câștigător, să crească puternic, integru, descurcăreț, curajos, deștept, independent, optimist, norocos. Aș vrea să iau toate calitățile și să le insuflu, toată știința care îi va trebui în viață, să i-o ofer.

Cu toată dragostea am scris această carte: „Două povești care au vrut să stea împreună„, pentru al meu copil.

Ca să-i pot sădi sămânța curajului și a puterii de a se ridica de jos, atunci când viața este grea, am scris prima poveste din carte: „Alice, micuța ciclistă„. Alice le explică prietenilor ei și cititorilor cum a învățat ea să meargă pe bicicletă, ce este curajul și hotărârea și îi molipsește pe aceștia să încerce și ei. Ideea acestei povești a venit dintr-o nevoie reală: teama copilului meu de a merge pe bicicletă. Din fericire, rezultatul a fost cel scontat: povestea a întărit ceea ce munca a format și acum al meu copil merge încrezător pe bicicletă.

A doua poveste este un joc de conectare, pe care l-am folosit înainte de culcare, pentru a-i oferi copilului meu satisfația îndeplinirii unui obiectiv, a unei fapte bune și a-i genera un somn liniștit și odihnitor. Copilul este încurajat să aleagă un nume pentru „Omulețul fără nume„. Acest Omuleț este un copilaș din alte vremuri, pe umerii căruia a nimerit responsabilitatea de a-și găsi singur numele potrivit. Copilul cititor, respectiv ascultător, empatizează cu Omulețul și are ocazia să îl ajute, bucurându-se împreună, la final, de soluția găsită.

Cele două povești se adresează copiilor de grădiniță, preșcolarilor și școlarilor mici. Pe un ton de amuzament afirm că, uneori, poate ar fi utilă și adulților, pentru sfaturile motivaționale cuprinse în „Alice, micuța ciclistă”, sau pentru indicațiile de conectare din „Omulețul fără nume”.

Cartea este compusă din cele două povești mai sus menționate, care sunt total opuse și transmit mesaje diferite.

Ziua activă​

Povestea de zi, „Alice, micuța ciclistă„, are subtitlul „Ziua activă” deoarece este dinamică, plină de vigoare, radiază energie și forță.
Fiecare dintre noi, mic sau mare, își poate găsi puterea interioară, asemeni micuței Alice, care, deși este o mână de om, o mică fetiță, este curajoasă și crede în propriile ei forțe. Chiar mai mult, reușește să transfere și celorlalți puterea ei.​

Seara creativă​

Povestea de seară vine să completeze cartea, să o transforme într-un tot echilibrat, care să adune beneficii pentru copii, din perspective diferite. Această poveste de seară, „Omulețul fără nume„, are subtitlul „Seara creativă”.
Ea este mult mai liniștită, predispune la creativitate și introspecție. Radiază pace și liniște și este foarte potrivită pentru povestea de seară.​

Cartea are un format potrivit mânuțelor curioase de copii și se găsește în librăria editurii Curs, atât în format cartonat, cât și necartonat:
     -> format cartonat aici;
     -> format necartonat aici.

De asemenea, puteți găsi cartea și în format electronic aici, dar și în biblioteca Bookster.

„Botezul” cărții a avut loc în acest interviu:

Sper ca această carte cu cele două povești în rime să aducă voie bună, curaj, motivare, empatie și satisfacția lucrului bine făcut, în multe suflețele frumoase de copii.

Link-ul către pagina cărții, unde se pot găsi toate detaliile despre carte este acesta: https://domnitapovestilorcuhar.home.blog/doua-povesti-care-au-vrut-sa-stea-impreuna/

Iar autoarea scrie cu drag și alte povești pentru copii, pe care le postează:

CONCURS cu POVEȘTI ÎN RIME

Și, ca de fiecare dată atunci când recomandăm o carte nouă, oferim una cadou cititorilor noștri, de data aceasta alături de Cristina Sorina Popa și editura Curs, pentru ca și alt copil să se bucure de cele două povești în rime.
Așadar, concurs! Ca să puteți participa, trebuie să îndepliniți următoarele criterii:

Câștigătorul va fi desemnat pe 12 aprilie și va fi anunțat pe pagina de Facebook Parinti Calatori și prin mesaj privat.

Să avem un Paște minunat și să îl așteptăm cu toții pe Iepuraș să ajungă la noi!

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!