Povești din lume pline de haz pentru copii călători

Cuprins

O poveste pe zi, curată sănătate pentru minte! Dacă sunt și povești din lume parcă e și mai bine 🙂

Încă de când eram mic de tot, am instaurat un obicei la noi acasă: în fiecare seară, noi lumi mi se deschid în față și aflu lucruri atât de interesante despre prințese, zmei, tărâmuri fantastice, animăluțe drăgălașe sau mașini curajoase, prin vocea blândă a mamei care îmi citește din fel și fel de cărți – mai mici sau mai groase, copertate sau frumos colorate, cu desene fascinante și pagini lucioase.

Nu e de mirare că în ultima vreme am început să îmi aleg singur cărțile și am deja lista mea de preferințe în materie de povești de citit la ceas de seară. Și, dacă până de curând topul era dominat de mijloace de transport sub toate formele (de la mașini la avioane sau la trenulețe, că deh, copil călător sunt), mai nou am descoperit că sunt și altfel de povești despre călătorii: unele care ne poartă prin destinații de vacanță.

Roată, roată prin lumea toată” („Busy, busy world”)

Este una din cărțile ce fac parte din „Lumea veselă a lui Richard Scarry”, așa cum o numește chiar autorul – o lume plină de povești pentru copii, pe teme diverse, care de care mai atractive. Vestea bună este că de anul acesta cartea a fost tradusă și în limba română de către Lavinia Braniște, iar prima ediție a apărut de curând la editura „Cartea Copiilor”. Cartea se prezintă în format mare, la fel ca exemplarul original. Cu coperți cartonate și 87 de file groase, poveștile sunt însuflețite de sute de imagini ce îmbină umorul și turismul, pe înțelesul celor mici. Și uite așa, în timpul programului meu de culcare, seara, am început să călătoresc prin toată lumea, chiar din patul meu de acasă.

Conținut

Pe lângă subiectul principal al cărții – obiectivele turistice din toată lumea – primul lucru care iese în evidență este umorul cu care domnul Scarry a scris cele 33 de povestioare. Plimbându-ne prin 33 de țări diferite, personajele cărții trec prin întâmplări haioase, față în față cu specificul zonei și cu obiectivele turistice la care ajung. Poveștile sunt structurate pe principiul fabulelor, toate construindu-se în jurul diversității umane și acceptării celorlalți, indiferent de zonă, cultură sau culoare.

Cât despre destinațiile prezentate, acestea acoperă toate zonele Globului: de la Canada la Italia, Hong Kong sau Australia. Evident, întrebările vin în avalanșă și descopăr o mulțime de lucruri despre relief, oameni, tradiții, obiceiuri și aspecte turistice alea locului. Aflu, pe rând, despre munții din Elveția, ca apoi să ajung într-un castel din Danemarca și, dând câteva pagini, sunt parte a carnavalului din America de Sud. Imediat ce ajungi la finalul unei povești din lume, abia aștepți să întorci fila să o începi pe următoarea.

Fascinant a fost pentru mine să descopăr dacă am ajuns până acum în locurile unde are loc acțiunea din fiecare poveste. Până acum, am numărat 10 locuri deja vizitate din cele 33 pe unde ne plimbă autorul cărții noastre.

În fiecare poveste, personajele sunt animăluțe ce prind viață și trec prin experiențe memorabile. Am râs cu multă poftă când țapușorul Ernest a salvat o văcuță de pe munte, dar a alunecat și a rămas agățat într-o ramură, mi-am făcut griji când vulpoiul-polițist Pierre gonea un hoț pe străzile Parisului și am așteptat nerăbdător să aflu pățaniile fotografului Castravete într-o savană din Africa.

Povestea preferată

Dar dintre toate, povestea mea preferată e cea a detectivului Cușcuș din Algeria. Cum sunt în perioada în care tot ce înseamnă mașină de poliție devine imediat punctul meu de interes, bineînțeles că m-a fascinat să aflu cum detectivul nostru a reușit să prindă un hoț renumit și, la final, l-a urcat în mașina poliției.

Talentul lui de detectiv se îmbină cu umorul ajutoarelor care se deghizează pentru a îl atrage pe hoț într-o cursă, iar desenele ilustrează perfect fiecare pas al poveștii, ca să o facă și mai ușor de urmărit.

Dar n-am să vă dau mai multe detalii, ca să aflați singuri cum a reușit detectivul nostru să își ducă la îndeplinire misiunea sa din Algeria.

Unde găsim cartea?

Dacă v-am făcut curioși, vă anunț că această carte minunată se găsește pe site-ul editurii Cartea Copiilor, la prețul de 45 lei. Dacă vreți să o achiziționați online, link-ul de comandă este acesta: https://www.carteacopiilor.ro/catalog/roata-roata-prin-lumea-toata.html .

În plus, la fiecare comandă de pe site, indiferent de valoare sau cantitate, veți primi o altă carte gratis. Asta da veste bună!

Concurs

Și ca să vă fie și mai ușor să descoperiți lumea prin povestirile domnnului Scarry, noi împreună cu editura Cartea Copiilor lansăm un concurs la care premiul va fi (ați ghicit!) cartea „Roată, roată prin lumea toată”!

Tot ce trebuie să faceți este să ne scrieți în comentarii ce vă atrage cel mai mult la această carte, astfel încât premiul să fie al vostru. Câștigătorul va fi anunțat la finalul săptămânii următoare pe pagina noastră de Facebook, așa că nu uitați să ne dați Like și acolo.

Mult succes, spor la lectură și călătorit!

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!