O poveste delicioasă despre satul lui Moș Crăciun din Laponia

Cuprins

În decembrie, parcă mai mult ca niciodată, citim multe cărți frumoase, cu descrieri vrăjite și povești minunate, care ne introduc ușor în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Și dacă anul trecut vă povesteam despre cartea „Uite, Madiken, ninge”, anul acesta am descoperit tot la editura Cartea Copiilor una cel puțin la fel de frumoasă, de data aceasta despre Moș Crăciun.

O carte așa cum ne place nouă, care ne plimbă prin locuri noi din lume, ajungând acum în Finlanda – o țară nordică unde iarna este pe bune. Mai exact în Korvatunturi – o zonă muntoasă din Laponia unde, într-un satuc cu căsuțe roșii, se află locuința lui Moș Crăciun.

Sunt multe cărți care povestesc despre renumitul Moș ce vine cu cadouri, dar vă asigur că această poveste o să vă dea pe spate, pentru că este absolut delicioasă.

Conținut și imagini

Fiecare pagină relatează o parte din viața lui Moș Crăciun și a sutelor de spiriduși care îi sunt alături și care îl ajută, pe tot parcursul anului, să creeze și să pregătească cadouri pentru copiii din toată lumea.

De la micul dejun din orez cu lapte pe care îl mănâncă spiridușii Moșului în fiecare dimineață, la dormitoarele acestora în care toate lucrurile stau alandala și până la lecțiile de geografie sau lucru manual pe care copiii spirdușilor le învață la școală ca să ajungă spiriduși de succes, toate aceste aspecte sunt povestite cu atât umor, dar și atât de multă autenticitate încât nu poți să nu bagi mâna în foc că sunt fapte reale, oricât de sceptic ai fi.

Pagină cu pagină, trecem prin atelierele de jucării unde se lucrează de zor, pe la tipografie și pe la depozitele uriașe unde sunt păstrate miile de jucării fabricate și cărora li se ține serios evidența, pentru ca Moșul să fie sigur că ajung pentru toți copiii.

Nu uităm nici de registrele imense unde spiridușii păstrează scrisorile venite de la copiii din toată lumea. Vă asigur că am văzut acolo undeva și registrul cu scrisori din România și sunt sigur că și scrisoarea mea e păstrată acolo, iar Moșul nu mă va uita nici în acest an.

Viața zilnică din acest sătuc îndepărtat e relatată cu multe detalii comice care fac deliciul micilor cititori. De exemplu, știați că spiridușii care lucrează la tipografie își împletesc bărbile sau și le leagă peste cap, ca să nu se înmoaie în cerneală? Sau că scrisorile copiilor sunt aduse aici cu un avion special al Poștei, pentru că nu este niciun un drum care să ajungă la casa lui Moș Crăciun? Și, cel mai comic, când Moșul e prea obosit, pretinde că merge la pescuit, doar pentru a trage un pui de somn într-o barcă legănată pe apele lacului?

Însă, în Ajunul Crăciunului, toată lumea se mobilizează pentru că este ziua cea mare. Moș Crăciun se dă pe spate cu o cremă antireumatică, spiridușii își mănâncă orezul cu lapte și înhamă renii la sănii, avioanele sunt pregătite să pornească cu spiridușii moșului spre toate continentele Globului.

În 24 de ore toate cadourile fabricate cu mult sârg timp de un an sunt lăsate la fiecare casă unde sunt copii care așteaptă nerăbdători venirea Moșului – pe horn, pe ușă, în ciorapul agățat la gura sobei sau chiar și pe vapoare. Spirdușii împart cadouri și beau cacao cu lapte din termosuri calde puse în pachetul de acasă. Iar când ziua se termină și cu toții ajung înapoi la sătucul cu case roșii, o saună fierbinte la grămadă și zâmbetele de copii pe care le-au smuls în drumul lor sunt cele care le aduc mulțumirea unui alt an încheiat cu bine și le dă energia pentru pregătirile ce vor începe de la capăt de anul următor.

Preț și link

Cartea delicioasă a lui Moș Crăciun, scrisă de autorul finlandez Mauri Kunnas, este tradusă în limba română de către Laura Delicostea și a fost publicată la Editura Cartea Copiilor. Vă garantez că este potrivită pentru orice copil care crede în Moș Crăciun, de la orice vârstă. Până și surioara mea a fost foarte atentă cât ne-a citit mama povestea și a fost foarte atrasă de desenele minunate din paginile ei. Așa că, dacă vreți să o adăugați în biblioteca voastră, o puteți comanda de aici, la prețul de 45 lei.

În plus, oferta editurii rămâne valabilă și de data asta: la fiecare comandă de pe site, primiți încă o carte cadou.

Concurs de la Moș Crăciun

Și, ca de fiecare dată, atunci când recomandăm o carte nouă oferim alături de Editura Cartea Copiilor încă una cadou cititorilor noștri, pentru ca și alt copil să se bucure ea.

Așadar, concurs! Ca să puteți participa, trebuie să îndepliniți două criterii:

  • să ne scrieți în comentariu la postarea de pe Facebook ce v-ați dori să vă aducă Moșul și să etichetați în comentariu pe cineva care și-ar dori cartea;
  • să dați like paginii noastre de Facebook.

Câștigătorul va fi desemnat vineri, 20 decembrie, și va fi anunțat pe pagina de Facebook Parinti Calatori.

Să avem un Crăciun de magie și să îl așteptăm cu toții pe Moș Crăciun să ajungă la noi…. toooocmai din îndepărtata Laponie!

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!