SOLD OUT – Haideți cu noi în Laponia la Moș Crăciun în mini-vacanța de 1 Decembrie de anul acesta (plecare din București și Cluj)

Cuprins

De mult timp ne întreabă copiii când ajungem acasă la Moș Crăciun în Laponia. Cu cât se apropie iarna și luna decembrie, întrebările sunt din ce în ce mai dese și așteptarea mai mare, așa că anul acesta ne-am decis să le facem o bucurie și să luăm cu noi în Laponia și alți copii la fel de nerăbdători să îl cunoască pe Moșul care aduce cadouri în luna decembrie peste tot în lume!

Și nu oricând, ci tocmai în weekendul prelungit de la începutul iernii, între 30 noiembrie și 3 decembrie, tocmai când magia Crăciunului începe să ne învăluie pe toți, iar zilele libere naționale ne permit să plecăm în călătorie fără niciun fel de griji.

Vă lăsăm mai jos, așadar, toate detaliile turului în Laponia pe care îl organizăm special pentru familii cu copii și unde vom fi și noi prezenți să întreținem atmosfera și să ne asigurăm că distracția e la cote maxime!

Programul excursiei și activitățile incluse

Plecăm pe 30 noiembrie, direct din București către Rovaniemi, cu un avion charter special pentru noi, care va face doar o mică oprire la Cluj ca să îmbarce și alte familii călătoare ce se vor alătura grupului nostru. Zborul direct e foarte avantajos, pentru că în mod normal din România nu există zboruri de linie care să lege direct țara noastră de acest loc fascinant unde se află Casa Moșului. Dar noi am reușit să ne asigurăm că pierdem mai puțin timp pe drum ca să avem mai mult timp pentru programul distractiv de la destinație.

Odată ajunși, ne facem comozi în una din cele două locații de cazare puse la dispoziție – Santa’s Holiday Village sau Scandic Hotel Pohjanhovi Rovaniemi – și pornim deja în cursa către magie și distracție!

>> Despre cele două opțiuni de cazare puteți afla mai în detaliu din informațiile oferite de Familia Hai Hui aici.

Așadar, iată ce vă propunem în cele patru zile pe care le petrecem acolo!

Vizita la Satul lui Moș Crăciun

Începem cu cel mai dorit loc și totodată motivul principal pentru care mergem în Laponia: Satul lui Moș Crăciun (Santa Claus Village) cu toate atracțiile fermecate de aici. Mai întâi îi vom face o vizită chiar lui Moș Crăciun – în biroul său (Santa’s Office) și la el acasă (Santa Claus’ Home) – iar acesta e cu siguranță momentul cel mai așteptat de către toți copiii care ajung aici.

Nu o uităm nici pe Doamna Crăciun pe care ne propunem să o vizităm la căsuța ei, tot aici în Satul Moșului.

Și pentru că Moșul stă chiar la Polul Nord (oricine știe asta, nu?!), vom trece și noi Linia Cercului Polar, un moment unic ce se va alătura colecției de amintiri de neuitat din acest loc minunat. Noi deja de abia așteptăm!

Ferma Elfilor

De la Satul Moșului ajungem la Ferma Elfilor (Elf’s Farm Yard). Ajutoarele Moșului au un loc special unde își duc traiul de zi cu zi, în comuniune cu multe animăluțe ce trăiesc aici, la Cercul Polar. Aici avem ocazia să îi întâlnim pe Renii Moșului, dar și lame, alpacale, oi, capre, ponei sau alte animăluțe simpatice. Unele așteaptă să le hrănim, altele sunt chiar gata de plimbare alături de noi.

Plimbare cu sania trasă de reni

Și dacă tot am văzut Renii Moșului, vă invităm și la o plimbare cu sania trasă de reni! Abia așteptăm să ne bucurăm de această experiență unică, să ne simțim puțin ca în Sania lui Moș Crăciun și să admirăm cornutele atât de puternice, dar atât de blânde! Sigur va fi o experiență de neuitat atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici!

Distracție la Santa’s Park

În altă zi ne vom bucura de impresionantul parc de distracții interior Santa’s Park, unde spiritul Crăciunului e mai prezent ca oriunde, chiar în Peștera lui Moș Crăciun!

Pornim cu Trenul Magic ce ne va duce în această lume fantastică, trecând pe la Școala Elfilor unde avem șansa să obținem chiar noi o diplomă de Elf veritabil.

Intrăm apoi pe Tărâmul Prințesei de Gheață, traversând Cercul Artic prin subteran. Oau, cum o fi asta?!

Ne oprim și la Oficiul Poștal să trimitem Moșului tradiționala scrisoare cu cele mai ascunse dorințe de Crăciun și ce șansă mai mare avem ca scrisoarea noastră să ajungă la Moșul bun, dacă nu chiar de aici, prin Poșta de la el de acasă?! Tot aici nu vom uita nici de felicitările de Crăciun trimise celor dragi, desigur!

Decorăm prăjituri și turtă dulce alături de elfi pricepuți și de însăși Doamna Turtă Dulce, unde totul miroase a dulciuri și scorțișoară. Mmmm!

Și poate ajungem și la Fabrica de Jucării să vedem cu ochii noștri unde se pregătesc cadourile minunate pe care Moșul le aduce copiilor din întreaga lume!

Oau, ce mai program va fi și câtă magie!

Alte atracții opționale propuse în programul excursiei

Magia Crăciunului, sub toate formele ei, nu e singura de care vă propunem să vă bucurați alături de noi. Mai avem pe listă tot felul de alte atracții, ce ating diverse pasiuni și pentru care veți puteți opta în timpul vacanței noastre din Laponia.

Iată deci dintre ce veți putea alege:

 • Aurora Boreală admirată pe cerul de la Cercul Polar, într-o excursie opțională ce se desfășoară pe timp de noapte, în căutarea spectaculoaselor lumini nordice.
 • O plimbare opțională cu sania trasă de husky, atât de simpaticii căței ce ne vor purta pe zăpezile sclipitoare ale Laponiei.
 • Grădina Zoologică Ranua Wildlife Park e un alt loc pentru care pot opta iubitorii de animale ce vor avea ocazia să vadă animale artice – urs polar, vulpea polară, reni, elani – dar și multe alte animăluțe simpatice ce locuiesc aici în Laponia.
 • Arktikum sau Science Centre Pilke, o vizită opțională la aceste muzee excepționale.
  • Primul e creat special pentru cei ce vor să afle mai multe detalii despre viața oamenilor ce trăiesc la Polul Nord, despre Cercul Artic și schimbările cu care acesta se confruntă.
  • Cel de-al doilea e renumit pentru amprenta sa redusă de carbon și produse din lemn durabile pe care le folosește în designul sediului de unde sunt gestionate ariile protejate ale Finlandei. Dacă vreți să aflați mai multe despre pădurile nordice și multiplele moduri în care suntem conectați zilnic la păduri, dar și despre construcții și arhitectură din lemn, aceasta e o vizită opțională de care sigur vă veți bucura.

***

Noi ne vom asigura ca toate aceste activități vor fi uniform împărțite pe zile și pe grupuri, astfel încât cu toții să ne putem bucura de toate locurile pe care ne dorim să le vizităm în această vacanță desprinsă din poveștile magice de iarnă.

Iar după patru zile de explorări pe acest tărâm fascinant, ne vom întoarce înapoi acasă pe 3 decembrie, tot cu zbor direct din Rovaniemi spre România, cu oprire la Cluj și destinația finală, București.

NOTA: Ordinea activităților și zilele în care acestea sunt făcute poate să varieze în funcție de condițiile meteo, de disponibilitatea atracțiilor și de mărimea grupului. Participanții vor fi informați de schimbări în timp util.

Lista completă a serviciilor incluse în pachet

Pe lângă perioada aleasă cu grijă, ce include exclusiv zile libere, între 30 noimebrie și 3 decembrie, turul nostru în Laponia are o mulțime de alte avantaje.

Zbor direct din România cu plecare din București și Cluj fix până la Casa Moșului în Rovaniemi, două opțiuni de cazare la alegere pentru orice gusturi, o mulțime de activități incluse la destinație, program antrenant și bine gândit pentru familiile cu copii, însoțitori de grup cu experiență în călătoriile cu cei mici – și acestea nu sunt decât o parte din motivele pentru care să veniți alături de noi în Laponia.

Și mai exact, iată lista exactă cu tot ce este inclus în pachet:

 • Zborul direct Animawings București – Rovaniemi și retur, cu bagaj de cală, locuri și mâncare la bord;
 • Taxele de aeroport si de securitate;
 • Cazarea pentru 3 nopți, cu mic dejun inclus, la unul din cele două hoteluri din ofertă: Santa’s Holiday Village sau Scandic Hotel Pohjanhovi Rovaniemi;
 • Transferul de la aeroport la hotel și retur la sosire și la plecare;
 • Vizita în Satul lui Moș Crăciun (Santa’s Village);
 • Vizita la Oficiul Poștal al Moșului (Santa’s Postal Office);
 • Intrarea la casa Doamnei Crăciun;
 • Traversarea Cercului Polar;
 • Intrarea la Ferma Elfilor (Elf’s Farm Yard);
 • Plimbarea cu sania trasă de reni prin pădure, pe distanțp de 1 km;
 • Excursia la parcul de distracții subteran Santa’s Park;
 • Echipamentul și încălțămintea termoizolante la toate excursiile;
 • Animatori care să se ocupe de distracția copiilor;
 • Însoțitori de grup, bloggeri de călătorii cu experiență în călătoriile cu copiii;
 • Asigurare medicală de călătorie.

***

Nu sunt incluse în pachet:

 • Alte mese în afară de micul dejun. Contracost, se poate opta pentru demipensiune:
  • 150 euro / adult la Santa’s Holiday Village
  • 120 euro / adult la Scandic
  • Pentru copii prețul este de 90 euro la oricare din cele două locații de cazare.
 • Excursiile opționale descrise mai sus, care se vor desfășura pe bază de înscriere prealabilă (plimbarea în căutarea aurorei boreale, plimbarea cu sania trasă de husky, grădina Zoologică Ranua Wildlife Park, Arktikum sau Science Centre Pilke).
 • Asigurarea storno, în cazul în care o veți considera necesară.

Costurile aferente excursiei în Laponia

În funcție de locația de cazare aleasă, există două pachete diferite pentru care puteți opta.

Așadar:

 • Pachet „Santa’s Village” – SOLD OUT
  • 2250 euro / adult (14+ ani) la Santa’s Holiday Village în Classic Cottage
  • 2450 euro / adult (14+ ani) la Santa’s Holiday Village în Superior Cottage
  • 1750 euro / copil (2 – 13.99 ani) în Classic sau Superior Cottage.
 • Pachet „Scandic Hotel Pohjanhovi Rovaniemi” – ULTIMELE LOCURI:
  • 1950 euro / adult (14+ ani) în camera standard.
  • 1650 euro / copil (2-13.99 ani) cazați cu părinții.

Notă: Tarifele pentru copii sunt valabile la cazarea în cameră cu doi adulți plătitori. Pentru cazul în care se va caza în cameră un adult și un copil, se va aplica prețul aferent pentru doi adulți.

Metode de înscriere și de plată

Excursia în Laponia este organizată de Family Travel Bubble în colaborare cu Familia Hai Hui, agenția de turism parteneră care se ocupă de toate aspectele legale și financiare aferente.

Dacă doriți să vă înscrieți sau aveți orice fel de întrebare referitoare la excursie, puteti completa acest formular sau ne puteți contacta prin email la adresele contact@familytravelbubble.ro și / sau familiahaihui@gmail.com.

Ca locurile să fie ferm rezervate:

 • se achită un avans de 1000 euro / persoană la înscriere;
 • diferența de preț se achită până la data de 30 septembrie 2023.

>> Despre condițiile de plată și călătorie puteți citi mai multe în articolul dedicat al agenției partenere Familia Hai Hui.

>> Iar despre excursie și program vă puteți informa și din articolul colegilor de la Creștem și Călătorim care, alături de noi, vă vor însoți, de asemenea, pe tot parcursul excursiei.

***

Așadar, ce ziceți, ne distrăm împreună la Moș Crăciun acasă? Noi abia așteptăm să ne cunoaștem și să mergem în această vacanță magică împreună!

Alte excursii dedicate familiilor cu copii în care vă vom însoți noi, Părinți Călători:

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!