Haideți cu noi în Maldive în vacanța școlară din februarie 2024

Cuprins

Cine nu visează să se bucure de vară în plină iarnă? Noi sigur da! Deci ce ziceți dacă ne-ați însoți în luna februarie 2024 în… Maldive?

Doar ce e mai bine decât să fugi iarna de vremea rea în destinații de vacanță exotice, cu vreme caldă și numai bune de plajă de unde să ne întoarcem bronzați? Iar Maldive e de departe o destinație de vis, un paradis tropical cu plaje cu nisip fin și apele cristaline, perfectă atât pentru cupluri, cât și pentru familii cu copii! Așa că…

Haideți cu noi într-o excursie organizată pentru familii cu copii în Maldive, într-un program special de relaxare pe plaje spectaculoase, snorkel în recif și distracție în gașcă!

Sub marca Family Travel Bubble și alături de Familia Hai Hui – agenția tur-operatoare parteneră, am pus la cale un program minunat între 15 și 24 februarie 2024, în Maldive. Și pentru că oferta noastră se adresează unui grup mic, de doar 20 de persoane, locurile sunt limitate, așa că vă recomandăm să vă înscrieți cât mai curând!

Zi 1: joi, 15 februarie 2024

Furăm puțin startul la vacanță și pornim către destinația noastră joi seara, puțin după ora 23:00, cu un avion operat de compania Fly Dubai.

După aproximativ 5 ore de zbor (perfect pentru un somn odihnitor), facem prima oprire în Dubai, unde ajungem a doua zi dimineață la ora 6:00 și poposim aici pentru 4 ore. La ora 10:00 ne îmbarcăm pentru al doilea zbor ce ne va duce în Male, capitala insulelor Maldive, unde ajungem la ora locală 15:10.

Zi 2: vineri, 16 februarie 2024

Odată ajunși, facem formalitățile de intrare în țară, luăm vizele, ridicăm bagajele și apoi vom fi preluați de bărcuța rapidă (speedboat) pentru transferul dintre insule și ne vom îndrepta către Insula Maafushi. Acolo vom ajunge în aproximativ 30 minute și ne oprim la hotelul nostru care ne va fi gazda pentru următoarele opt nopți: Kaani Palm Beach, un hotel cochet de 4 stele, situat magnific chiar pe malul mării, vis-a-vis de Plaja Bikini de pe Insula Maafushi.

Camerele duble, triple și cvadruple în care ne vom caza dispun fiecare de vedere spre ocean cu balcon privat, aer condiționat, mini-bar, televizor LED de 40 inch, uscător de păr, WiFi gratuit, telefon, seif, articole cosmetice la baie, facilități pentru preparare cafea / ceai.

Restul zilei și în cele ce vor urma ne vom bucura de piscina infinity de la ultimul etaj, cu vedere spre ocean, de serviciile de cazare de calitate, de pachetul de demipensiune inclus (cu mic dejun și cină gătite în bucătăria elegantă a hotelului) și de accesul facil la plaja Bikini Beach din fața hotelului (cu șezlonguri și prosoape oferite de hotel). Doritorii  pot face terapii la centrul spa cu masaje thailandeze și aromaterapie sau pot savura un cocktail pe Kaani Princess Floating Bar. Toate pentru o vacanță perfectă și o evadare relaxantă.

Seara ne adunăm cu toții la cină la restaurantul hotelului, apoi ne odihnim peste noapte, să fim pregătiți pentru zilele de distracție și relaxare pe care urmează să le petrecem în acest paradis numit Maldive.

Zilele 3 – 9: sâmbătă, 17 februarie – vineri, 23 februarie 2024

Urmează 7 zile în acest loc paradisiac în care avem program de voie, relaxare, plajă, baie de soare și vizite locale, totul asezonat cu masa în regim de demipensiune (mic dejun și cină).

În două din cele 7 zile avem incluse și două excursii de grup:

Excursie de 1 zi „Full day Excursion Trip”

În această zi vom pleca de la hotel într-o aventură marină ce presupune: snorkeling la trei recifi de corali diferiți (Nemo Reef, Palm Reef și Turtle Reef), urmărirea delfinilor (Dolphin Watching) și prânzul pe care îl vom lua într-un loc idilic, pe unul din faimoasele bancuri de nisip întâlnite în Maldive (Sand Bank).

Vom avea incluse, de asemenea, apa și băuturile răcoritoare gratuite, echipamentul de snorkeling și vor fi asigurate fotografii sub apă și servicii video.

Excursie „Night Fishing Trip”

În timpul acestei experiențe extraordinare vom procura și pregăti captura pentru cină, împreună cu personalul hotelului, o activitate extrem de interesantă și distractivă pentru cei mici, dar și pentru pasionații de pescuit.

Vom avea inclusă, desigur, și cina la grătar de după „vânătoarea” marină.

Ce mai putem face în Maldive?

În zilele pe care le avem la dispoziție, ne mai putem organiza la cerere și pentru alte excursii opționale:

 • Scufundări cu broaștele țestoase
 • Cină romantică pe plajă sub cerul înstelat, cu lumânări și foc de tabără
 • Excursie cu kayak-ul sau o croazieră la apus
 • Croazieră cu snorkeling, băuturi răcoritoare și fructe de mare pe vas
 • Ședință foto sub apă
 • Pescuit nocturn sau pe timp de zi

Pentru oricare din acestea, prețurile și programul vor fi comunicate de către organizatorii locali la fața locului.

Ziua 10: sâmbătă, 24 Februarie 2024

Am ajuns și la momentul plecării, după o vacanță de vis, așa că după micul dejun vom face check out la hotel și apoi pornim cu barca rapidă către Male, pentru a ne pregăti de formalitățile de check-in și zborul înapoi spre Dubai.

Vom decola cu aeronava FlyDubai la ora 13:15 din Male, aterizăm la Dubai la ora 17:50, iar după escala de aproximativ 3 ore ne îmbarcăm în avionul către București care va pleca din Dubai la ora 23:00. Aterizăm acasă spre dimineață și ne despărțim prieteni, cu amintiri comune, absolut minunate și de neuitat.

Servicii incluse în pachetul de bază

 • Bilet avion, clasa economic cu compania Fly Dubai București – Male (Maldive) cu escală la Dubai și retur
 • Taxe de aeroport, bagaj de cală și bagaj de mână, catering la bord
 • Transferuri aeroport – hotel și retur cu speedboat
 • Cazare 8 nopți în camera dublă sau family (în funcție de structura familiei) la Hotel Kaani Palm Beach, pe insula Maafushi din Maldive și acces inclus la infinity pool
 • Toate taxele locale la cazare (10% service charge, 16% GST, 6$ / persoana / zi Green Tax)
 • Demipensiune (mic dejun și cina) la Hotel Kaani Palm Beach Maafushi, fără băuturi (acestea se achită separat)
 • Excursie de 1 zi „Full day Excursion Trip” (Snorkelling to 3 Reefs, Dolphin Watching, Lunch on Sand Bank)
 • Excursie „Night Fishing Trip” (pregătirea capturii pentru cină, împreună cu personalului hotelului)
 • Însoțitor de grup care asistă și organizează activitățile pe toată perioada excursiei.

Servicii opționale, neincluse în pachetul de bază

 • Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno
 • Costul aferent eliberării vizei de intrare în Maldive de 30 dolari.
 • Cheltuielile personale (alte mese decât cele menționate, băuturi, suveniruri)
 • Alte excursii în afara celor două menționate în pachetul de bază.

Care sunt costurile excursiei în Maldive

PROMOTIE EARLY DECEMBER  (pentru rezervări confirmate în perioada 27 Noiembrie – 7 Decembrie 2023):

Costul de participare în excursia organizată de noi este de:

 • 2190 2490 euro / adult (14+ ani), loc în cameră dublă
 • 1690 1790 euro / copil între 4 – 13,99 ani
 • 1390 1490 euro / copil între 2 – 3,99 ani ​

Tarifele pentru copii sunt valabile atunci când sunt cazați în cameră cu doi adulți plătitori. În cazul în care se optează pentru cazare de tipul: un adult + un copil într-o cameră, se aplică tariful aferent cazării pentru doi adulți.

*Tarifele promoționale se aplică în perioada 27 Noiembrie – 7 Decembrie 2023 pentru orice rezervare efectuată în acest interval și confirmată prin plata avansului până la 07 Decembrie 2023.

Detalii utile despre înscriere și excursia de grup din Maldive

Excursia în Maldive este organizată prin parteneriat între Family Travel Bubble și agenția de turism Familia Hai Hui.

Pentru a vă putea înscrie, vă rugăm să trimiteți un email la adresele contact@familytravelbubble.ro și la familiahaihui@gmail.com care să conțină numele complet al persoanelor pentru care doriți înscrierea în grup și data de naștere a copiilor.

Colega noastră Alina, de la Familia Hai Hui, va reveni cu detalii legate de facturare. Pachetul de servicii aferent înscrierii se achită în două tranșe:

 • pentru rezervare și blocarea locurilor la grup se achită un avans de 1.000 euro / persoană la înscriere;
 • până la data de 10 Ianuarie 2024 se achită diferența de preț.

Pentru solicitări cu mai puțin de 30 de zile înainte de data plecării, plata se face integral la data rezervării.

***

Pentru a putea călători în Maldive este nevoie să dețineți un pașaport electronic simplu (nu temporar), valabil minim 6 luni de la data sosirii, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Pentru cetăţenii români care se deplasează în Republica Maldive este necesară obţinerea vizei de intrare.

Vizele turistice se obțin pentru o perioada de cel mult 30 de zile direct de la punctele de trecere a frontierei (port, aeroport). Pentru acest tip de viză sunt necesare următoarele:

 • pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii;
 • dovada continuării călătoriei după șederea în Maldive (ex. bilet avion);
 • dovada mijloacelor financiare (100+50 USD / zi) sau rezervarea confirmată la o unitate de cazare din Maldive.

Mai multe informații actuale despre condițiile de călătorie în Republica Maldive puteți citi pe site-ul MAE.

La sosirea în Maldive cetățenii străini trebuie să completeze un formular la biroul de imigrări din aeroport / port, în care se înscriu detaliile pașaportului, adresa unde urmează să locuiască și durata șederii.

Autoritățile locale își rezervă dreptul de a acorda/respinge solicitările de viză potrivit propriei legislații.

***

Pentru intrarea în Maldive nu este obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19. Turiștii nu mai sunt obligați să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR.

Toți pasagerii trebuie să completeze și să transmită formularul online al declarației privind starea de sănătate, cu cel puțin 48 ore înainte de îmbarcare, pe pagina de internet: https://imuga.immigration.gov.mv/.

Dacă un părinte călătorește alături de copil / copii fără celălalt părinte aveți nevoie, la ieșirea din România, de o declarație notarială de la celălalt părinte cum că vi se permite ieșirea din țară cu copiii.

***

Alte informații utile de știut:

 • Zilele activităților pot varia în funcție de disponibilitate și de cum ne va permite vremea. 
 • Republica Maldive este o țară musulmană, se recomandă tuturor turiștilor să respecte obiceiurile şi tradiţiile localnicilor şi să manifeste înţelegere faţă de regulile locale, ceea ce impune respectarea unor reguli specifice în ceea ce privește îmbrăcămintea (haine care să acopere cât mai bine corpul, costumele de baie/plajă sa fie folosite doar în cadrul resorturilor la plajă/piscină).
 • Caracteristicile rețelelor locale sunt 230-240 V, 50 Hz; se recomandă achiziționarea unor adaptoare care să poată fi folosite în prizele locale care sunt prevăzute cu 3 pini, similare celor britanice.
 • Zone comerciale se găsesc doar în capitala Male, iar la magazinele din zonele turistice se pot achiziționa doar suveniruri și câteva produse generale, așadar se recomandă să vă aprovizionați corespunzător înainte de deplasarea în Maldive (medicamente cu rețetele aferente, produse de igienă personală, cosmetice, contraceptive, medicamente împotriva răului de mare etc.).
 • În Republica Maldive se găsesc unități medicale doar în Male, pe celelalte insule se poate apela la un medic care se regăsește în majoritatea resorturilor. În situații de urgențe medicale se apelează numărul de urgențe locale 102 și se anunță în același timp și compania de asigurări medicale.
 • Vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală de sănătate cu clauză de repatriere înainte de a pleca într-o călătorie valabilă pe întreaga durată a șederii (care să includă, pe cât posibil, clauze de evacuare de urgență pe calea aerului în caz de îmbolnăvire).
 • Moneda locală este rufiya (MVR) cu subdiviziunea laari (1 rufiya=100 laari) și este acceptată cu preponderență în capitala Male. De regulă, plățile serviciilor turistice pe insule se fac în USD, iar majoritatea comercianților acceptă și cărțile de credit. Servicii de retragere numerar de la ATM se regăsesc doar în capitala Male.

Informații complete despre această excursie găsiți si pe site-ul Familia Hai Hui.

Tu ce mai aștepți? Hai anul viitor în februarie în excursie cu noi în Maldive!

***

Alte excursii dedicate familiilor cu copii în care vă vom însoți noi, Părinți Călători:

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!