Noi activități despre călătorii pentru copii de făcut acasă

Cuprins

Stăm deja de mai bine de două luni în casă, noi patru și o pisică. Între timp ne-am anulat vreo trei plecări, ne-am atins limite pe care nu le știam, ne-am descărcat bateriile unii altora, ni le-am reîncărcat și tot așa. Dar am petrecut mai mult timp împreună, ne-am jucat cu toții în casă, am învățat lucruri noi, am făcut homeschooling, ne-am descoperit noi skill-uri… Ce este clar e că avem nevoie în permanență de idei de noi activități care să ne țină în priză mai ales pe noi cei mici, dar și pe adulții din jurul nostru, care au nevoie să mai uite de grijile unei perioade neliniștite.

V-am obișnuit deja să împărtășim aici pe blog idei de activități interactive pentru copii care au succes la noi acasă, inspirate în general din tema călătoriilor. Și, pentru că, de curând, am descoperit o nouă sursă de inspirație de care suntem tare încântați, vă spunem că merită să aruncați un ochi pe pagina Danonino, pentru că puteți găsi aici o mulțime de sugestii pentru activități potrivite în această perioadă de stat în casă.

Astăzi, spre exemplu, am învățat jucându-ne despre bunele maniere în jurul lumii! Cum am făcut asta? Destul de simplu! Am accesat acest link, am pregătit foi, lipici și creioane colorate și ne-am apucat de treabă!

 • Eu am ales cinci țări, la întâmplare, ajutându-mă de cartonașele noastre cu imagini din toate țările lumii: India, Franța, Africa de Sud, Japonia și Argentina;
 • Mami a avut sarcina de a căuta steagurile pentru colorat;
 • Iar tati a tradus cele două cuvinte magice – „Salut” și „Mulțumesc” – în limbile oficiale ale celor cinci țări alese: hindi, franceză, afrikaans, japoneză și spaniolă.

În faza a doua, am trecut la decorarea hărții:

 • eu am colorat stegulețele;
 • mami a scris cuvintele traduse pe bucățele noi de hârtie;
 • eu cu mami am lipit steagurile și etichetele cu mesaje pe harta noastră de perete;
 • la final, tati a avut curajosul rol de a citi noile cuvinte, iar noi le-am repetat după el, care de care mai stâlcit 🙂 Vă spun, a ieșit o hărmălaie pe cinste!

Și, pentru că a fost distractiv și educativ, ne-am filmat și puteți vedea în filmulețul de mai jos ce a ieșit:

Cât timp a durat întreaga activitiate:

 • aproximativ o oră – o oră și jumătate am avut ocupație și pe cuvânt că nu ne-am plictisit deloc!

Ce am învățat din acest joc:

 • să lucrăm în echipă;
 • să recunoaștem țări noi de pe harta Globului și steagurile lor;
 • să salutăm și să mulțumim în cinci limbi străine diferite – cheia unei adaptări facile când călătorești;
 • să fim politicoși oriunde am fi.

Pentru zilele viitoare căutăm noi jocuri educative pe pagina danonino.ro. Am pus ochii deja pe o vânătoare de comori! Așa că vă provocăm și pe voi! Ce activități pe placul vostru găsiți în lista de pe site-ul Danonino?

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!