Recomandări de vacanțe cu copiii… în Forbes România

Cuprins

Luna aceasta, rubrica Forbes Kids a revistei cu numărul 184 /2017 Forbes România ne onorează cu o colaborare frumoasă, pe tema „În vacanță cu copilul… dar unde?”. Am răspuns acestei întrebări alegând cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit noi dincolo de granițe, de un an și ceva, de când am apărut și eu pe lume și puteți citi despre ele în paginile Forbes România.

O zi în Satul lui Popeye din Malta

O insulă frumoasă, nu prea departe de țară, cu zbor direct din București s-a dovedit alegerea perfectă pentru vacanțele cu cei mici. Nu doar datorită plajelor cu nisip fin, mării liniștite, piscinelor naturale, peisajelor spectaculoase și orașelor medievale, ci mai ales pentru că, într-un sătuc din nordul insulei, copii de orice vârstă nu au timp să se plictisească. Satul lui Popeye este acum parc de distracții și muzeu în aer liber: spectacole cu păpuși, mini-teren de golf, întâlniri cu personajele din Popeye, locuri de joacă pentru copii, acces pe acoperișul celei mai înalte case din sat sau plimbare cu bărcuța în jurul golfului – toate sunt posibile pe lângă cele câteva căsuțe vesele și colorate ce răsună de râsetele copiilor încântați.

Treasure Hunt în Cetatea Bastiliei din Grenoble

Un loc superb pentru împătimiții de înălțimi, dar ceva mai greu accesibil pentru vârste foarte mici, poate fi vârful Aiguille du Midi, în apropiere de Grenoble. Piticii au, însă, și ei vârful lor de cucerit: cetatea Bastiliei, unde se poate ajunge pe jos, cu mașina sau cu telegondola. Sus se organizează sesiuni de Chasse au Trésor (Căutare de comori), curiozități istorice, plimbări prin Cavele Mandarin sau vizite la muzeul Acrobastille. Nici vederea spre orașul Grenoble nu e deloc de neglijat.

Lecția de ecologie din Hong Kong

Hong Kong nu ni s-a părut chiar cel mai primitor oraș pentru copii, dar are un loc highly recommended pentru orice părinte, alături de cei mici: rezervația naturală Wetland Park, simbol al turismului verde și al ecologiei. Parcul întruchipează o călătorie peste lumea acvatică, pe poduri de lemn ce se întind deasupra a 60 hectare de lacuri, printre specii de pești, fluturi, păsări și animale acvatice. Casă a păsărilor migratoare pe timp de iarnă, rezervația adună în prezent 238 de specii, iar cea mai exotică atracție este Pui Pui, un crocodil „localnic”.

O zi la Zoo în Berlin

Chiar dacă nu suntem fani înfocați ai unor astfel de obiective, Grădina Zoologică din Berlin e atât de atent și îngrijit amenajată, încât toți trei am fost încântați de timpul petrecut aici. Varietatea bogată de animale, de la ursul polar sau girafe la pinguini și morse, alături de condițiile cât mai apropiate de cele naturale ce le sunt puse la dispoziție i-au adus statutul de cel mai mare zoo din Europa și de participant la conservarea unor specii de animale pe cale de dispariție. În plus, copiii au posibilitatea să mângâie căprițele sau poneii ce se plimbă neîngrădiți sau să asiste la spectacolul mesei de prânz a leilor de mare. Rezervați-vă aici o zi întreagă dacă vreți să participați la cât mai multe activități pe care grădina le pune la dispoziție și să vedeți toate animalele ce trăiesc în centrul Berlinului ca la ele acasă.

Parc de distracții… la înălțime, în Barcelona

Barcelona e locul în care nici cei mari, nici cei mici nu se vor plictisi niciodată. Atât de multe sunt de făcut în orașul mediteraneean, încât timpul nu va fi niciodată suficient pentru toate. Odată ajunși aici, ne-am dorit neapărat să urcăm în vârful colinei Tibidabo, cel mai înalt punct al Barcelonei, cunoscut și ca Muntele Magic. Nu doar pentru cea mai bună vedere spre oraș și mare, ci și pentru că, la baza impozantei catedrale din vârf se găsește unul din cel mai vechi parcuri de distracție din lume. Copiii nu vor ști ce să aleagă întâi, de la carusele, trambuline, trenulețe, mașinuțe, roller coaster tematic, montagne russe sau roata Giradabo, până la un „zbor” cu Avió, primul simulator de zbor din istorie. Toate atracțiile sunt dispuse pe șase niveluri, oferind o vedere impresionantă spre cartierele Barcelonei. Nici iubitorii de teatru în stradă sau cinema 4D nu sunt neglijați, iar cei mai pofticioși dintre noi au avut de ales dintr-o listă variată de restaurante și zone de picnic. Este însă important de știut că fiecare atracție din parc impune o limită minimă de înălțime pentru acces, așa că eu am fost măsurat înainte de a ne aventura în mijlocul distracției.

Mai multe detalii vă oferă paginile revistei Forbes România de luna aceasta, așa că ar fi bine să nu o ratați!

Dar cum nici la noi în țară obiectivele de vizitat alături de cei mici nu sunt de neglijat, avem și o listă a destinațiilor românești care nouă ne-au atras atenția. Merită să aruncați un ochi, zicem!

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!