Călătorii în țară cu cei mici… în revista Pap Tot

Cuprins

Din călătoriile noastre pe drumurile țării noastre, am ales pentru numărul 45 (Iunie 2017) al revistei Pap Tot cele mai iubite destinații – întâi de mine, ca cel mai mofturos membru al familiei, apoi și de ai mei – și am povestit despre ele pe îndelete. Facem un mic preview și aici, ca să vă deschidem pofta să ne citiți pe larg în paginile revistei Pap Tot.

Întâlnire cu delfinii la Sulina

Recent am ajuns în Delta Dunării, la Sulina. Am avut astfel ocazia să redescoperim locul cu ochi de copil. Și nu am avut mult de căutat ca să găsim activități pe placul celor mici: o plimbare pe canalele înțesate de nuferi, stuf și zeci de soiuri de păsări, o vizită la golful cu pelicani, o ieșire cu barca în mare să întâlnim delfini cu chef de joacă sau o zi pe plaja sălbatică de lângă oraș au făcut deliciul micului nostru călător. În plus, aproape toate locurile de cazare oferă spații de joacă pentru copii, iar varietățile de pește pe care le-am încercat aici au fost desemnate la unison, în frunte cu mine, cele mai bune pe care le-am gustat până acum.

Traseu cu tiroliene la Gura Humorului

Într-una din vizitele noastre în Bucovina, ne-am oprit la Gura Humorului, un orășel cochet de munte, aproape de vestita mănăstire Voroneț. Aici am avut plăcerea de a descoperi Complexul Ariniș, dincolo de podul proiectat să se legene peste râul Moldova. Un parc generos pune la dispoziție tot felul de activități, pentru cei mici și cei mari: paintball, waterball, înot, tir cu arcul, tenis de masă sau de câmp, plimbări cu bicicleta sau cu ATV-ul. Și pentru un maxim de adrenalină, Aventura Park oferă șapte trasee de cățărare, cu grade diferite de dificultate. Evident, este și unul destinat copiilor.

Telescaun și echitație la Vatra Dornei

Tot atunci am decretat Vatra Dornei ca fiind unul din cele mai frumoase locuri pe care România le are. Și, una peste asta, e și un loc unde copiii nu au cum să se plictisească. Fie că ajungeți aici iarna la pârtia de schi, fie că faceți vara o vizită veverițelor din parcul central care, la unison, răspund la numele de Mariana, stațiunea de munte din inima Bucovinei e un must see al țării noastre. Iar noi vă mai dăm un motiv: o plimbare cu telescaunul spre vârful pârtiei. Eu m-am distrat pe cinste, zburând pe deasupra vârfurilor de brazi, gâdilat de briza vântului călduț de munte. Bonus: în vârful dealului, pe lângă peisajul răvășitor de jur împrejur, cei mici și cei mari se pot bucura de o ședință de echitație, cu cai de munte sau ponei, pe măsura doritorilor.

Munte și mare în același loc: la Colibița

Continuând drumul spre munte, dincolo de Vatra Dornei, după ce treci pasul Tihuța, ai posibilitatea sa ajungi într-un mic colț de rai ce a fost lăsat pe pământ românesc, la Colibița. Aici muntele și marea și-au dat mâna și au facilitat crearea unui resort ce atrage tot mai mulți turiști, an de an. Poate și datorită gamei variate de activități pe care o oferă vizitatorilor de toate vârstele. Plajă, nisip, drumeții pe munte, piscină pentru înot, plimbare cu barca, trambulină și loc de joacă, lecții gratuite despre natură, vizită la mini-ferma complexului, toate sunt disponibile pentru cei mici și nu numai. Iar ca nici cei mari să nu fie neglijați, sala de cinema, salonul de biliard sau crama cu vinuri de colecție sunt doar câteva opțiuni la care am putut apela pe parcursul șederii noastre. Nu uitați acasă crema de protecție solară! Într-o zi senină de vară, cu siguranță veți avea nevoie de ea.

Acestea sunt locurile despre care am povestit în paginile revistei Pap Tot de iunie, dar vă invităm să ne urmăriți în continuare pe www.parinticalatori.ro unde adăugăm noi și noi sugestii și detalii din călătoriile noastre.

Între timp, vă dorim o vară plină de experiențe pe cât de interesante, pe atât de plăcute, vacanțe fără evenimente nedorite și copii fericiți și dornici de descoperiri! Pentru că piticoții din viața noastră nu ne complică excursiile, ci le fac mai frumoase!

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!