Mamaia în 2021: plajă. atmosferă. cazare

Cuprins

La mijloc de iunie am tras din nou o fugă până la mare, în Mamaia. Ultima dată când ajunsesem era încă extra-sezon și nu ne-am putut bucura de plajă și de nisip. Așa că am sperat ca, odată venită vara în calendare, să simțim vibe-ul mării la fel ca în ceilalți ani.

Atmosfera pe plajă

În ceea ce privește atmosfera de la mare, știam deja că litoralul din Mamaia a fost inclus într-un proces de reamenajare și de lărgire a plajelor. Ce nu ne așteptam era însă să găsim plaja la fel de pustie și nepregătită pentru turiști ca și în luna mai, chiar dacă era mijlocul lunii iunie și se considera că sezonul de mare e deja deschis.

Și faptul că plajele nu erau ocupate, era liber și aerisit nu ar fi fost nicio problemă, dar din păcate această situație pare să fie legată de noile amenajări care s-au făcut în Mamaia:

  • pentru extinderea plajelor s-a folosit nisip amestecat cu scoici, astfel încât nu prea mai poți merge cu picioarele goale pe nisip, ai nevoie de papucei de plajă;
  • intrarea în mare nu mai e treptată și lină, căci zona cu apă mică a fost acoperită pentru a extinde plaja, așa că intri direct lângă geamandură care e la nici 1 metru distanță de mal;
  • în zona centrală a stațiunii plaja a devenit atât de lată încât nici nu se mai zărește marea dacă mergi pe faleză, peisajul seamănă mai mult cu un deșert cu scoici pe care zac zburliți stoluri de pescăruși;
  • șezlongurile și umbrelele nu sunt amplasate, deci nu prea ai pe ce te așeza la plajă, doar dacă îți aduci cerșaful și umbrela de acasă;
  • terasele de pe plajă sunt în plin proces de amenajare, ceea ce face ca pe plajă, de-a lungul falezei, să vezi mormane de bureți, de saltele, de mese și scaune adunate sau tranșee săpate pe plajă, ceea ce nouă ne-a lăsat o impresie tare ciudată.

Am cerut lămuriri în legătură cu aceste aspecte Administrației Bazinale de Apă – Dobrogea Litoral, instituția care se ocupă cu administrarea plajelor și gestionarea contractulului de lărgire a lor, iar răspunsul lor se găsește în documentul atașat:

Am observat totuși că în partea mai de nord a stațiunii, în zona unde ne-am cazat noi, situația e mai fericită căci plaja nu mai e chiar atât de lată, astfel încât accesul la apă e mai rapid, nu sunt nici lucrări de reparație sau renovări în desfășurare, motiv pentru care ne-am bucurat încă o dată că am ales această zonă.

Sperăm ca din iulie să revină la normal întreaga stațiune, astfel încât să ne putem bucura din nou de plajă, de mare și de soare la noi în țară, pe litoralul românesc.

Amplasarea unității de cazare

Așa cum am spus de mai multe ori, atunci când mergem undeva preferăm în general să ne cazăm în apartamente în regim hotelier. Ne e mai comod, seamănă mai mult cu atmosfera de acasă și avem acces la bucătărie, ceea ce e foarte util pentru copii. Dacă mai e situat și aproape de punctele de interes, clar e ceea ce avem nevoie.

Așa că nu ne-am gândit de două ori când am ales pentru cazare în Mamaia unul din apartamentele din portofoliul Valy Summerland Apartments. În primul rând, pentru că e amplasat aproape de plajă, într-o zonă mai liniștită a litoralului, undeva între Mamaia Sud și Mamaia Nord, dar suficient de aproape de zonele de distracție, pentru turiștii ce vor să petreacă seara în cluburile de pe plajă (noi am sărit peste această parte, dar dacă veniți fără copii, luați în calcul și acest aspect 🙂 ).

Apoi, ceea ce pentru noi contează foarte mult, am ales un apartament care să fie conectat la punctele de interes ale sejurului nostru. Iar dacă primul aspect era plaja, care se vedea deja din balcon (apropos, frumoasă priveliște de altfel!) și până la care nu făceam mai mult de 2 minute, alte aspecte care ne interesau era să avem un restaurant aproape și magazine pentru cumpărăturile zilnice. Iar locația le îndeplinește pe amândouă, căci orice am avut nevoie am găsit imediat, chiar lângă noi: la baza blocului este atât un restaurant cochet – Le Charme – cât și un bistro cu gustărele bune pentru micul dejun sau desert, iar în blocurile vecine sunt câteva magazine bine aprovizionate unde am găsit cam tot ce aveam nevoie, plus supermarketul Lidl la 10 minute de mers cu mașina.

De aici se poate ajunge ușor atât în centrul stațiunii Mamaia cât și spre Mamaia Nord și Năvodari, atât cu mașina cât și la plimbare pe jos, de-a lungul plajei, așa cum am făcut noi în dorința de a inspira aerosoli de mare și de a ne bucura de atmosfera litoralului, fie el chiar și așa, mai pustiu și mai liber decât în alte veri.

Condiții de cazare

Pentru sejurul nostru am ales ca unitate de cazare un apartament cu două camere – living și dormitor – din oferta Valy Summerland Apartments. Locația oferă, însă, mai multe tipuri de apartamente, în funcție de necesitățile celor ce le trec pragul, atât cu două cât și cu trei camere.

La nivel de dotări, pe lângă patul super confortabil și canapeaua extensibilă care ne așteptau gata pregătite, am apreciat că fiecare apartament este dotat cu bucătărie proprie mobilată și utilată, aer condiționat, internet wireless, televizor (cu HBO disponibil, spre bucuria cinefililor din familie :)) și izolare fonică, iar în funcție de tipul de apartament pe care îl alegi poți beneficia și de mașină de spălat sau terasă cu vedere spre mare.

Curat și elegant, cu parcare disponibilă chiar lângă bloc, apartamentul e potrivit atât pentru un sejur de weekend cât și pentru o ședere pe termen lung, deoarece e echipat cu zonă de luat masa și zonă de gătit utilată complet, de la veselă și tacâmuri la cuptor cu microunde și cafetieră.

Procesul de cazare este simplu și rapid. Majoritatea discuțiilor în legătură cu rezervarea le-am purtat cu Vali, proprietarul locației, direct pe WhatsApp. După ce am rezervat apartamentul dorit, cu o zi înainte de sosirea noastră am reconfirmat cazarea, iar în momentul în care am ajuns am primit tot prin WhatsApp toate detaliile necesare, de la numărul apartamentului rezervat până la modalitatea de acces în clădire și apoi în cameră. Astfel, am putut ajunge la orice oră și ne-am putut caza fără a depinde de prezența unei persoane care să ne întâmpine, însă am avut disponibil un număr de contact la care am fi putut apela pentru orice fel de necesitate.

Odată ajunși, următoarea impresie ne-a lăsat-o clădirea: cu aspect modern, bine întreținută, cu rampă pentru cărucioare și lift, astfel încât cei ce îi trec pragul să se bucure de tot confortul. În fața acesteia – parcarea suficient de generoasă unde clienții au acces gratuit.

Iar cireașa de pe tort a locației o reprezintă balconul spațios, cu vedere panoramică (mai ales la unul din etajele superioare), perfect pentru cafeaua de dimineață sau relaxarea de seară, privind în dreapta spre mare și în stânga spre lac. E locul unde, de altfel, am putut admira unul din cele mai frumoase apusuri de soare de la mare.

Metode de contact

Noi ne-am simțit tare bine aici, ne-am încărcat bateriile (am văzut și câteva filme bune pe HBO în ziua ploioasă pe care am prins-o), așa că ne-am gândit că dacă aveți nevoie de cazare în Mamaia ar fi bine să lăsăm mai jos datele de contact unde puteți lua legătura cu Vali pentru rezervare:

Iar dacă v-a plăcut locația, nu uitați să ne spuneți și nouă! 🙂

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!