II. Organizarea excursiei de la A la Z: biletele de avion

Cuprins

Probabil că mulți dintre voi vă gândiți cum reușesc să plec destul de des în atât de multe locuri, chiar dacă sunt încă mic. Nu, n-am câștigat la loterie, ci doar am învățat de la tati și de la alți câțiva împătimiți ca mine câteva trucuri care să mă ajute să îmi rămână bănuți și pentru jucării 🙂 Așadar, vă voi povesti mai departe cum procedăm noi pentru a rezerva biletele de avion la prețuri decente, oricare ar fi destinațiile alese.

Fiți flexibili!

Când vine vorba de flexibilitate, ne putem referi la diverse aspecte: perioada plecării, aeroporturile de pe care plecăm sau unde aterizăm, tipul de companie sau de zbor pe care îl alegem, iar fiecare în parte ne pot oferi beneficii diferite:

  • Prețul poate varia considerabil în funcție de perioada călătoriei. De exemplu, e clar că de sărbători, mini-vacanțe, zile libere naționale etc., prețul va fi mult mai mare decât în rest. Când nu suntem limitați de o anumită perioadă, atunci când rulăm o căutare pe orice site generalist (skyscanner.net este preferatul nostru), prima opțiune pe care o alegem e « luna cea mai ieftină » și astfel ne creăm un punct de plecare.
  • Prețul e influențat, de asemenea, și de locul de plecare sau destinația aleasă. Spre exemplu, zborurile din România sunt, cel puțin în medie, mai scumpe decât în țări din Europa de Vest sau chiar și decât cele de la unii din vecinii noștri. De exemplu, spre Africa de Sud – care este una din țările de pe lista noastră scurtă de destinații – am avut surpriza să descoperim la o cautare similară cu cea descrisă mai sus că gasim zboruri (considerabil) mai ieftine și din Bulgaria sau Serbia. Bineînțeles, în cazul de față trebuie evaluat și costul transportului până și de la escala intermediară. Noi am folosit această metodă pentru excursia noastră din Argentina și pentru două excursii deja plănuite pentru 2018 – Chile și Canada.
  • Explozia de companii low-cost și ofertele lor agresive au generat scăderi de prețuri la nivel larg și la companiile de linie. Așadar, unori e mai rentabil să utilizăm serviciile acestora din urmă, mai ales dacă luăm în calcul și un bagaj de cală sau serviciile in-flight. Cu toate acestea, însă, în funcție de destinație și de durata zborului, companiile low-cost rămân, în general, mai avantajoase. Noi preferăm companiile low-cost pentru zboruri scurte și medii, dar rămânem fideli transportatorilor de linie pentru drumurile lungi.

Abonați-vă la diverse agregatoare de promoții

Noi ne-am creat alerte automate pe astfel de site-uri, fie ele românești – celebrii Aventurescu, promotrips.ro, ODZ, sau din afară – secretflying.com, fly4free.com. Aici găsim tot tipul de reduceri – promoții ale companiilor aeriene, ale agregatoarelor, error-fare-uri etc. Noi am profitat din plin de ele pentru excursiile noastre din Sri Lanka, Chile sau Canada, așa că le considerăm o metodă bună de economisire în bugetul de vacanță.

Înrolați-vă la programele de fidelizare ale companiilor aeriene

Profitând de programele de fidelizare oferite de copaniile aeriene, fie de linie sau cele low-cost, puteți beneficia de reduceri la biletele de avion sau serviciile conexe, iar prin acumularea de mile – puteți beneficia de upgrade-uri către clase superioare sau chiar de bilete gratuite.

Cumpărați din timp biletele de avion

Dacă știți când, dacă știți unde și dacă v-ați făcut calculele, nu mai amânați achiziția biletelor de avion. În rare cazuri, acestea se mai pot ieftini odată cu apropierea dății de plecare. Politica principalelor companii aeriene este cea de vânzare a biletelor pe segmente de tarife diferențiate așa că, odată ce locurile aferente primei categorii de preț vor fi ocupate, cel mai mic preț disponibil va fi cel aferent următoarei categorii de preț, unul superior cu siguranță.

Verificați prețul în valute diferite

Am avut, la un moment dat, surpriza de a constata că suma retrasă de pe card, după cumpărarea unor bilete de avion, era consistent diferită de cea afișată pe site în momentul achiziției. Am aflat atunci că, în funcție de originea companiei aeriene și de valuta cardului folosit pentru achiziție, prețul achitat poate diferi semnificativ, așa că de atunci am verificat prețul pe site atât în lei, cât și în euro, în cazul companiilor străine ce oferă și posibilitatea achitării biletelor în moneda noastră națională (RON). Concluzia e că, în astfel de cazuri, plata sumei direct în euro poate fi mai avantajoasă, chiar dacă trece prin procesul de schimb valutar al băncii, mai ales dacă aveți posibilitatea să plătiți cu un card în valută străină.

Apelați la motoarele de căutare

Învățați să folosiți la adevărata lor valoare toate marile motoare de căutare de zboruri – skyscanner, momondo, kayak, kiwi, orbitz, expedia etc. și excelentul ITA Matrix. Există diverse tutoriale pe www care să vă ajute să atingeți acest scop. Și nu uitați că toate aceste site-uri vă oferă posibilitatea de a vă configura alerte de preț ce vă pot anunța atunci când drumul către următoarea voastră destinație de vacanță e la reducere.


Acest articol, cu siguranță, poate fi mult îmbogățit și nu putem considera că ar cuprinde toate posibilitățile la care putem apela în achiziția biletelor de avion pentru zborul ideal.

Vrem să îl îmbogățim și vă întrebăm: voi la ce alte trucuri apelați atunci când căutați bilete de avion pentru călătorii?

Preluare foto: https://pixabay.com/

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!