Guest post: Secretul pentru o vacanță reușită cu cei mici

Cuprins

Dedicăm, de astăzi, o nouă categorie pe blog prietenilor noștri ce ne vor povesti din experiențele lor „travel related” și nu numai. Guys, please welcome Prietenii Recomandă 🙂 Primul guest post ne este oferit de Monica Ioana Bătrânu, blogger pe http://faurimoameni.ro/, astăzi despre cum putem avea o vacanță reușită chiar și cu cei mici.

Multumim, Monica!


Se apropie sărbătorile și, odată cu ele, și mult așteptatele vacanțe: la bunici, la munte, poate chiar în zone mai calde. Cu toții ne dorim să ne relaxăm, să petrecem timp de calitate cu familia și să uităm de griji.

Dar, atunci când ai copii, relaxarea este o noțiune de mult uitată și uneori pare că în vacanțe totul merge anapoda: copiii nu se mai culcă la ora obișnuită, ceilalți membri ai familiei nu rezonează mereu cu felul în care părinții îi cresc pe cei mici, iar, uneori, stresul determinat de făcutul bagajelor și călătoria cu unul sau mai mulți copii se vede în reacția celor mici.

Ce putem face pentru a avea o vacanță reușită?

 • La noi a funcționat să planificăm totul dinainte, astfel încât să nu avem surprize. Am rezervat camera la hotel, am verificat dacă aceasta este child-friendly, am știut ce soluții avem cu privire la mâncare în cazul în care ce găsim la restaurantul hotelului nu îi este pe plac micuțului sau nu e ok.
 • Am încercat pe cât posibil să păstram același program, respectând-i copilului nevoile de hrană și de odihnă, astfel încât să nu devină irascibil din cauza foamei sau a oboselii.
 • I-am spus dinainte tot ce se va întâmpla, l-am pregătit cu câteva zile înainte de plecare și i-am spus în fiecare zi ce vom face azi și mâine.
 • Când vom merge cu avionul avem de gând sa îi povestim despre diferitele etape, despre ce e voie și ce nu și vom citi despre călătoriile cu avionul.
 • Când am mers cu mașina, am avut mereu jucării la noi, cărți cu activități, gustărele și muzică pentru copii. Mereu ne-am asigurat că plecăm cu copilul mâncat și odihnit și că avem destul timp pentru 2-3 opriri pe drum pentru nevoi fiziologice sau doar pentru a ne dezmorți. Am avut grijă să nu petrecem mai mult de 3-4 ore în mașină, astfel încât să nu ajungem epuizați la destinație. Am împărțit, așadar, drumul în mai multe bucăți și astfel lucrurile au mers mai bine.
 • Am încercat să nu încărcăm programul cu prea multe activități, astfel încât să nu ne stresăm că nu reușim să facem un anumit lucru. O activitate sau o excursie nouă într-o zi am constatat că este suficientă.
 • Am învățat să nu ne așteptăm să putem face lucrurile pe care le făceam înainte, în concediile în doi. Nu poți merge la un muzeu de artă cu un copil de 3 ani, nu prea poți sta pe plajă cu un cocktail în față timp de o oră și nu ai cum să ieși seara în oraș dacă nu ai și bunicii cu tine. Atunci când ne-am adaptat așteptările la realitate, lucrurile au mers mai bine.
 • I-am oferit copilului dragoste, atenție și timp petrecut împreună.
 • Am luat cu noi câteva cărți de acasă pentru a citi înainte de culcare. Totul este nou în vacanță și este bine ca măcar înainte de somn să ne relaxam într-un mod familiar.
 • Am avut grijă, la fel ca acasă, la meniul copilului, astfel încât să nu ajungă să devină hiper-activ de la zahar sau să nu se simtă bine din cauza a ceea ce a mâncat.
 • Am avut multe gustări cu noi, astfel încât sa evităm crizele cauzate de foame.
 • Și, nu în ultimul rând, am avut grijă să ne relaxam noi, sa fim disponibili și să ne bucurăm cât mai mult de vacanță.

Sper să vă ajute ideile de mai sus și să aveți o vacanță reușită împreună cu cei mici!

Pentru alte articole de parenting vă invit să urmăriți www.faurimoameni.ro. Mulțumesc!

Preluare foto copertă: pixabay.com

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!