Energia copiilor noștri stă într-o nutriție sănătoasă (P)

Cuprins

În vacanțele cu copiii avem o regulă: pentru ca toată lumea să fie relaxată și să ne bucurăm de zilele de explorări, am stabilit că unele din regulile de acasă pot intra și ele în vacanță. Așa că, în vacanță mai renunțăm uneori la strictețea programului, mai decalăm orele de somn, mai modificăm programul de desene animate. La un singur aspect nu facem însă rabat niciodată, indiferent dacă suntem acasă sau pe drumuri: calitatea alimentației.

Încă de când erau bebeluși, atât pentru Albert cât și pentru Ayola am avut grijă ca alimentele alese să fie de calitate, nutritive și echilibrate. E adevărat că în primele luni, cât timp au fost alăptați exclusiv, vacanțele au fost mult mai ușoare din acest punct de vedere, dar ulterior orele de masă au devenit și ele o provocare.

Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă a copiilor în vacanțe

Ce ne-a ajutat pe noi din acest punct de vedere a fost:

 • să luăm pe drum cu noi provizii de gustărele sănătoase, preparate în casă;
 • să ne facem aprovizionarea cu fructe și legume proaspete la destinație, pe care le transformăm apoi în piureuri rapide, brioșe gustoase sau sufleuri, în funcție de timpul disponibil (da, de când cu copiii gătim și în vacanțe);
 • să ne cazăm în general în apartamente în regim hotelier, unde avem acces la bucătărie și putem găti din când în când, ca să asigurăm atât atmosfera similară de acasă, cât și felurile de mâncare preferate ale copiilor (Ayola de exemplu este fan ciorbe, așa că uneori gătim ciorbe și în timpul călătoriilor noastre);
 • să căutăm restaurante cu mâncare sănătoasă și cu feluri din mâncare în meniu care pot fi ușor adaptate pentru copii (fără sare, fără prăjeli, gătit la cuptor);
 • să nu renunțăm la cele două porții de lapte Milumil Junior, dimineața și seara, cel puțin până la vârsta de 3+ ani. Astfel ne asigurăm că cei mici au o nutriție echilibrată și beneficiază de necesarul zilnic de Fier, Calciu și Vitamina D, pentru o dezvoltare normală a creierului și a oaselor, cu doar două cănuțe de 200 ml de Milumil Junior pe zi.

Noul ambalaj Milumil Junior și Brigada Ursuleților

Iar de când cutiile cu lăptic Milumil Junior s-au îmbrăcat în haine noi, parcă ne sunt și mai dragi și le luăm cu noi peste tot unde mergem. Fiecare din ele se identifică cu un super ursuleț specific etapei de vârstă căreia îi e dedicat, iar împreună formează Brigada Ursuleților ce ajută copiii să se dezvolte armonios.

Să vă facem cunoștință cu ei!

 • Super Somnorilă e ursulețul-erou al bebelușilor din primele zile de viață până la șase luni; la fel ca ei, lui îi place să doarmă mult, să își mănânce lăpticul și să zâmbească în somn.
 • Mega-Curiosul e ursulețul ce însoțește bebelușii de la 6 luni până la un an, ajutându-i să meargă de-a bușilea, să stea în picioare sau să facă primii pași.
 • Ultra-Vorbărețul e preferatul Ayolei din această perioadă 🙂 El vorbește mult, des, pe limba lui, își dezvoltă memoria și învață cuvinte noi și îi place lăpticul din gama Milumil Junior 1+, căci a trecut de vârsta de 1 an.
 • Super Sportivul e ursulețul ce însoțește copiii de peste 2 ani, învățând ca și ei să se cațere pe canapea, să își testeze puterile și să își dezvolte personalitatea. Ne îndreptăm și noi cu pași repezi să îl întâlnim, atunci când vom apela la formula Milumil Junior 2+!
 • Exploratorul Casei e ultimul erou dintre ursuleții Milumil Junior, el fiind prietenul cel mai bun al copiilor de peste 3 ani, alături de care explorează tot ce îi vine în cale, învață mereu lucruri noi, își dezvoltă imaginația, personalitatea și curiozitatea, cu ajutorul formulei de lapte Milumil Junior 3+.

Numai uitați-vă cât sunt de simpatici ursuleții Milumil Junior!

Surprize și concurs de la Ursuleții Milumil Junior

Nu doar că sunt simpatici, ci aduc cu ei și lucruri noi acești super-eroi din Brigada Ursuleților.

De exemplu, dacă vreți să știți ce fel de ursuleț este micul vostru erou, pe pagina dedicată ursuleții vă pun la dispoziție Testul Super-Ursuleților ca să aflați ce categorie i se potrivește cel mai bine. Ayola, știm deja, e Ultra-Vorbăreața, iar testul ne-a confirmat-o 100%!

Apoi, pe aceeași pagină, Super-Ursuleții ne ajută cu informații despre fiecare etapă din primii ani de viață a piticilor noștri, un calendar de dezvoltare cu detalii utile pentru orice părinte cu pui mici acasă.

Iar la final, Ursuleții Milumil Junior au pregătit și un super concurs pentru toți micii eroi care papă cu plăcere lăpticul Milumil Junior 1+, 2+ sau 3+. Super Vorbăreața noastră ne-a ajutat deja să ne înscriem, consumând lăpticul ei preferat Milumim Junior 1+, iar dacă și voi aveți pitici cu vârsta de peste 1 an, vă puteți înscrie la concurs în perioada 10 mai – 20 iunie. Toate detaliile legate de concurs se găsesc aici, dar pe scurt ce aveți de făcut este:

 • să cumpărați orice produs Milumil Junior 1+, 2+ sau 3+ în perioada de desfășurare a concursului;
 • să înscrieți bonul fiscal folosind formularul de pe site, fiind logat într-un cont activ pe www.clubmilupa.ro (dacă nu aveți, vă puteți crea rapid unul);
 • astfel intrați automat în tragerea la sorți prin care puteți câștiga zilnic Ursuleți de pluș, săptămânal aspiratoare robot sau marele premiu, o vacanță în Europa!

Succes tuturor la concurs și acum vă las; merg să duc lăpticul ursuleților mei somnoroși, căci e dimineață și îi aud deja ciripind, așteaptând porția de vitamine zilnică: „Ursuleții s-au trezit / bună dimineața…” 🙂

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

2 răspunsuri

 1. Si noi am luat lapticul cu noi in vacante. Atat in tara, cat si in Maroc. Ne-a fost de ajutor in avion. 6 ore de zbor pentru copii de 2 ani nu sunt usoare. Au primit laptic pana la 3 ani. Uneori cred ca au mancar o mica fabrica de lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!