Discit – Călătorim prin România | Joc educativ pentru pitici

Cuprins

Avem o țară frumoasă și ofertantă cu multe locuri minunate de descoperit, așa că, ori de câte ori avem ocazia, călătorim prin România. Am vizitat Delta Dunării și Marea Neagră, Sighișoara și Brașovul dintre munți, Moldova și Bucovina cea pitorească și de fiecare dată ne-am întors acasă impresionați de locurile văzute. De curând am început să urmărim și localizarea pe hartă a zonelor pe unde am ajuns. Iar de aici și până la plimbări imaginare prin țară nu a fost decât un pas. Și așa am aflat de Discit.

Ce este Discit?

O companie 100% românească ce își propune învățarea prin joc a copiilor.

Ne-a atras atenția când am descoperit-o întâmplător pe internet și am început să îi explorăm paginile în căutare de activități noi pentru copii. Ne-a încântat să aflăm că echipa din spatele proiectului care și-a luat numele din latinescul „discit” dă naștere unui concept de jocuri ce stimulează creativitatea și atenția copiilor, în timp ce dobândesc cunoștințe și aptitudini ce îi ajută să crească frumos. Iar când și talentul e cât casa, ies niște lucruri minunate din mâinile lor, extrem de atractive pentru pitici și mult apreciate de cei mari. 

Lucru pe care îl putem confirma și noi, mai nou fericiți posesori ai jocului „Călător prin România” creat de echipa Discit, joc care dă deja dependență la noi în familie (mai ales pentru Albert). Alături de el ne bucurăm și noi văzând cum își dezvoltă spiritul de aventură, curiozitatea, creativitatea și empatia, îmbogățindu-și în același timp cultura generală despre țara noastră. Nu e puțin lucru, căci rare sunt jocurile care aduc atâtea beneficii și care lasă deschise opțiunile de joacă, în funcție de imaginația celor mici.

Cum ne jucăm de-a Călător prin România cu Discit?

Sunt mai multe modalități de joacă, în funcție de vârsta și curiozitatea celor mici, dar merită știut că jocul se potrivește oricărui copil începând cu vârsta de 2 ani și până în jurul vârstei de 10 ani. De aceea, jocul nu vine la pachet cu accesorii de joc predefinite, ci lasă liberă imaginația copiilor să folosească harta așa cum li se potrivește mai bine, oferind doar câteva sugestii de joc, pe categorii de vârstă.

Pentru copii cu vârsta între 2 și 6 ani

Însăși ideea unei hărți maaari, colorate, cu o mulțime de șine de tren, orașe și pictograme interesante îi va captiva instant, așa că harta va deveni ușor locul de joacă preferat, un spațiu de plimbare cu mașinuțe sau trenulețe, urmărirea liniilor de tren, descoperirea obiectivelor din fiecare oraș și învățarea formei pe care o are țara noastră, fix așa, prin joacă. E un exercițiu de atenție și de îndemânare să mergi de-a lungul șinelor de tren, să cauți pe hartă locuri și obiective frumos colorate, iar mami sau tati să îți povestească despre ele sau, poate, să revedeți poze din locurile pe care le-ați vizitat deja împreună.

Ayola a fost deja atrasă de noul spațiu de joc și a intrat rapid la întrecere în cursa de mașini alături de Albert, căltătorind pe rutele României, de la un capăt la altul al țării. Cât despre obiective, cu drag ne-am amintit de locurile unde ne sunt bunicii, căutându-le pe hartă – la Iași și la Suceava, am făcut planuri să mergem la munte (acolo unde locuiește ursul) și am salivat cu gândul la pepenele de Dăbuleni care ne-a luat ochii când l-am găsit pe hartă. 😊

Pentru copii cu vârsta între 6 și 10 ani

De la șase ani în sus, metoda de joc se schimbă, nivelul devine mai competitiv și este exact ceea îl atrage pe Albert la acest joc. Jocul lui preferat e să ne stabilim un punct comun de atins, spre care plecăm fiecare din colțuri diferite ale țării. Ca să parcurgem traseul ne folosim de zaruri, de mașinuțe sau trenulețe, adunăm, numărăm, iar cine ajunge primul câștigă jocul. Până acum Albert ne-a bătut detașat!

În același stil de joc, putem merge și pe trasee predefinite (în regulamentul jocului sunt câteva puncte de plecare și destinații recomandate) pe care le poate urma fiecare din jucători, cu același scop ca primul care ajunge în punctul final să câștige.

Cel mai interesant aspect al acestui stil de joc este că, de fiecare dată când trece printr-un județ, jucătorul trebuie să spună ceva real despre acesta. În felul acesta am învățat deja o mulțime de informații despre țara noastră și încă mai aflăm lucruri noi! Știați, de exemplu, de Peștera cu oase de la Anina în Caraș-Severin, de ruinele cetății Helis de la Balaciu în județul Ialomița sau de site-ul arheologic daco-roman de la Corabia din județul Olt? Noi le-am pus pe listă datorită jocului de la Discit și abia așteptăm să le vizităm și în realitate!

Harta ca Jurnal de călătorie

Și apropos de vizite, cum ne propunem ca în perioada următoare să plecăm într-o călătorie prin țară, am descoperit cu satisfacție că harta poate fi folosită cu brio și ca jurnal de călătorie. Pentru că  jocul vine la pachet cu un set de stickere adezive pe care le putem lipi direct pe hartă și care ne arată: orașul unde locuim, locurile pe care le-am vizitat și locurile pe care ne dorim să le vedem. Noi ne-am etichetat deja locurile favorite și abia așteptăm să înlocuim un tip de stickere cu celelalte! Ba mai mult, dacă stickerele din pachetul de bază nu sunt suficiente, pot fi comandate stickere adiționale tot de pe site-ul Discit.

Așa că noi vom împacheta harta și o vom lua cu noi în călătorie prin țară ca să urmărim în timp real traseul nostru și să ne actualizăm lista de locuri vizitate.

Link de achiziție și discount

Dacă v-am făcut curioși și doriți să oferiți un cadou inspirat copiilor care vă sunt dragi din partea Iepurașului de Paște, de 1 Iunie sau cu orice altă ocazie, vă lăsăm mai jos link-urile de unde puteți comanda jocul „Călător prin România”:

  • De pe site-ul Discit unde în această perioadă beneficiați și de o reducere de 20% la prețul inițial;
  • De pe site-ul Emag;
  • Puteți contacta echipa Discit pe paginile lor de Facebook și Instagram.

Și după ce intrați în posesia lui așteptăm impresii, sigur ne veți mulțumi pentru recomandare! Acum noi vă lăsăm și fugim înapoi la joacă, avem de traversat România de la Satu Mare în Teleorman! 😊

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

2 răspunsuri

  1. Impresionant joc. Si destul de complex. Eu luasem harta Romaniei si o lipisem pe usa de la sofonierul copiilor. Era o harta cu formele de relief. Spun ca era pentru ca intre timp au rzlipit-o si am uitat unde am pus-o bine.
    Langa biroul meu, pe perete am globul pamantesc pe continente, Fiecare tara este o culoare. Copiii au retinut unde este pe acea harta Romania, Marocul si Bulgaria.
    O sa tin cont de acest joc pentru urmatoarele cadouri .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!