Cum a fost în Abu Dhabi în vacanța de toamnă cu program special pentru copii

Cuprins

Vacanța de toamnă din acest an ne-a adus o nouă experiență în viața noastră de călători pasionați: am pornit pentru prima oară la drum alături de alte opt familii cu copii, în calitate de coordonatori ai grupului organizat de Familia Hai Hui și Family Travel Bubble, timp de o săptămână, în Abu Dhabi.

Am avut astfel ocazia să descoperim plăcerea de călători alături de oameni ce împărtășesc aceeași pasiune ca și noi, să ne bucurăm de serile lungi în care ne întindeam la povești adunați la terase cu mese lungi, pentru 30 de oameni și, poate cea mai frumoasă parte, să îi vedem pe copiii noștri cum leagă relații noi ce până la finalul vacanței s-au transformat deja în prietenii strânse.

>> Dacă vreți și voi să luați parte la următoarele noastre vacanțe de grup, puteți verifica aici care sunt următoarele destinații unde vom fi noi prezenți.

>> Iar aici găsiți lista completă a excursiilor de grup, dedicate familiilor cu copii, marca Family Travel Bubble.

Ce am vizitat în Abu Dhabi

Programul nostru în Abu Dhabi a fost și bogat și relaxant deopotrivă, adaptat și pentru cei mici și pentru cei mari.

❇️Prima zi a fost dedicată obiectivelor culturale ale orașului. Așa că am pornit de dimineață spre Moscheea Sheikh Zayed, cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite, faimoasă în întreaga lume pentru dimensiunile ei, ornamentele florale, candelabrele uriașe și galeria sa de coloane albe ce înconjoară curtea interioară.

Am redescoperit-o la fel ca acum 8 ani când am vizitat-o pentru prima dată, poate doar cu un sistem dedicat turiștilor ceva mai diferit. Dacă atunci tururile la moschee erau asigurate de către un ghid local, ți se dădea îmbrăcăminte adecvată pentru vizite și aveai acces inclusiv în interiorul moscheii, toate aceste aspecte s-au schimbat între timp, astfel încât:

  • ești obligat să vii cu haine adecvate de acasă, altfel vei fi oprit la intrare și obligat să îți achiziționezi la fața locului ca să poți intra.
  • vizita se face pe cont propriu, nu mai ai ghid asigurat, decât dacă achiziționezi un astfel de serviciu
  • nu mai poți intra în moschee nici în zona centrală a curții interioare, acum ai acces doar într-o parte a coloanelor ce împrejmuiesc curtea, iar interiorul moscheii poate fi admirat doar din două puncte de belvedere, fără a intra însă la interior.
    Sunt și alte lucruri care au suferit modificări, cum ar fi parcarea care acum e amenajată la o distanță considerabilă de punctul de intrare în moschee, între timp a apărut un dom pentru acces și un mall subteran dezvoltat sub acesta, iar de aici mergi prin galerii până la intrarea în moschee, astfel încât se pierde aici destul de mult timp. La întoarcere ești preluat de o mașinuță tip buggy ce te plimbă puțin prin jurul moscheii, în timp ce o înregistrare povestește câteva lucruri esențiale despre locul pe care tocmai l-am vizitat.

Numărul de turiști a crescut de asemenea considerabil, dar un aspect ce a rămas la fel e că vizita e în continuare gratuită, cu singura mențiune că acum e nevoie de rezervare prealabilă pe site-ul oficial al moscheii, în urma căreia se eliberează un cod QR de care ai nevoie pentru a putea intra apoi la moschee.

❇️ Ca să rămânem cam în același ton, de la moschee am mers la Palatul Prezidențial Qasr Al Watan, locul de unde se conduc Emiratele Arabe Unite, sediul Președinției și al Emirului de Abu Dhabi.

Un palat imens, fascinant decorat la interior cu detalii arăbești și orientale, complet aurit și absolut impresionant, atât prin grandoare cât și prin decor, e cu siguranță un “must see” dacă ajungi în Abu Dhabi.

Palatul e funcțional, găzduiește în mod regulat vizite oficiale și summituri, dar este deschis și vizitatorilor ce vor să cunoască tradițiile locale și arhitectura islamică.

Am petrecut aici câteva ore, plimbându-ne prin camerele fastuoase, vizitând librăria palatului, galeriile cu arce orientale și domul palatului și cu toții am ieșit impresionați de grandoarea și minunățiile pe care le-am putut vedea.

După prima zi de culturalizare, următoarele zile au fost rezervate exclusiv distracției. Iar polul aventurii în Abu Dhabi se găsește pe Insula Yas, acolo unde sunt patru parcuri distracție tematice, pentru distracție în familie, fiecare din ele dezvoltat în jurul unei teme diferite.

❇️ Am început cu Sea World Abu Dhabi, un centru dedicat vieții marine, cu scop de cercetare, salvare și reabilitare a animalelor acvatice – un fel de acvariu uriaș în care înoată rechini, pisici de mare, pești de tot felul, ba chiar doritorii pot să devină și scafandri și au acces să înoate printre ei, sub ochii vizitatorilor ce îi pot urmări prin ferestre uriașe ce se întind între etaje diferite.

Priveliștea e absolut spectaculoasă, iar între secțiunile de observare se găsesc spații de joacă, cu roller costere, trenulețe, locuri de cățărare și alte distracții pentru copii, cu acces în funcție de limite de înălțime.

Majoritatea atracțiilor sunt dedicate copiilor de peste 100 cm înălțime, așa că cei mai micuți nu prea au jocuri pentru vârsta lor, dar pentru ei există alte secțiuni din centru unde se pot bucura de spectacolul animalelor ce trăiesc aici: flamingo roz aprins, lei de mare, punguini și pufini și, de departe cea mai spectaculoasă reprezentație, ce a delfinilor.

❇️De la Sea World am mers la următorul parc tematic: Warner Bros, renumit ca fiind cel mai mare parc tematic din lume construit exclusiv la interior, unde personajele care ne însoțesc la distracție sunt chiar cele din desenele animate ale copilăriei noastre: Tom și Jerry, Scooby Doo, Tweety, Familia Flintstones, Superman, Batman și alții.

Și aici atracțiile sunt clasificate pe limită de înălțime, dar sunt mai multe locuri potrivite pentru copii mai mici, iar cei mai curajoși au și ei distracție pe măsura lor. Barca rotitoare, elicopterele zburătoare ce se dau peste cap și casa lui Joker sunt cele mai spectaculoase dintre ele. Pentru cei mai mici există avionașe ce se ridică, trasee prin interiorul caselor unde poți vâna vrăjitoare sau poți împușca obiective, caruselul uriaș din mijlocul pieței principale și locuri de joacă și cățărare.

Parcul e împărțit pe zone tematice, astfel încât atracțiile potrivite pentru familii sunt grupate cam în aceeași zonă, iar copiii au reușit să se orienteze rapid spre partea lor preferată, chiar dacă parcul e uriaș, ca un adevărat oraș construit la interior, cu case, străzi, chiar și un cer în culori de amurg.

❇️ În altă zi ne-am îndreptat spre cel de-al treilea parc, de pe aceeași insulă: YAS Waterworld, sau altfel spus parcul acvatic unde se deschide o adevărată lume a toboganelor cu apă, a piscinelor cu valuri, a râurilor mai lente sau mai rapide și a tot ce presupune distracția cu apă, adunate în 45 de atracții diferite, spre deliciul tuturor.

Și aici parcul este împărțit pe mai multe zone, pe grade diferite de dificultate și de categorii de vârstă cărora se adresează. Și dacă băieții au preferat toboganele generatoare de cât mai multă adrenalină, noi fetele am rămas în zona piscinei pentru copii, dar nu am dus nici aici lipsă de tobogane, de bălăceală și de fântâni, la dimensiuni ceva mai mici.

Și chiar dacă afară erau peste 30 de grade în termometre, bălăceala ne-a făcut să uităm de căldură și ne-a răcorit pe toți, iar pentru copii a fost cu siguranță una din cele mai apreciate zile din toată vacanța. Bine nici noi adulții nu putem zice că am avut de ce ne plânge. 😃🥰

❇️ Cea de-a cincea zi în Abu Dhabi a fost dedicată celui mai renumit parc de pe toată lista și totodată primul construit aici: Ferrari World. Un parc al vitezei și al adrenalinei duse la cote maxime, cireașa de pe tort a parcurilor de distracție de pe insula Yas și probabil cel mai apreciat loc din toate cele incluse în programul nostru de grup. 🙂

Cele mai tari roller costere, cele mai fancy mașini Ferrari și cele mai tari senzații pe care le poți încerca aici, iar atracțiile sunt din nou gândite pentru toate categoriile de vârstă.

Dacă cei mai aventuroși dintre noi au încercat până și cel mai rapid roller coster din lume, faimosul Formula Rossa ce “zboară” cu 240 km/h, copiii au avut parte de un Roller coster adaptat vârstei lor, în timp ce cei mai reținuți dintre noi au preferat plimbările lente cu Ferrari printr-o zonă ce imită un traseu prin Italia în miniatură, patria-mamă a faimoasei mașini de curse. ❤️

Cert e că toți am avut aventuri pe gustul nostru, iar orele au zburat pe nesimțite, dar atât de plăcut.

❇️ Însă nu doar parcuri de distracție am avut în program în această vacanță, ci unii din noi au participat și la o sesiune de safari pe dune, în deșert. Activitatea a fost opțională, s-a desfășurat după masa, pânp la apus, și a presupus traseu cu mașini 4×4 pe dune, picturi cu henna, spectacole tradiționale în deșert și masa luată la campingul beduinilor. La unison, cu toții au fost încântați de mirajul unic al deșertului, pe care au avut ocazia să îl simtă de aproape.

❇️ Și nu în ultimul rând, ultima zi înainte de plecare a fost din nou pentru culturalizare. De data aceasta la impresionantul Muzeu Louvre care, dacă nu știați, nu există doar în Paris ci se găsește și în Abu Dhabi, iar experiența de aici se ridică la nivelul renumelui său.

Într-un spațiu imens, cu 12 galerii diferite ce parcurg istoria și cultura umanității din cele mai vechi timpuri până în lumea modernă de astăzi, poți admira exponate de o valoare inestimabilă, unele împrumutate din faimosul Louvre al Parisului, altele cumpărate de către UAE, iar altele aparținând culturii locale autohtone.

Opere ale lui Leonardo da Vinci, Claude Monnet, Van Gogh, Renoir, Klein și alți pictori celebri nu sunt o raritate aici, pe lângă sculpturi spectaculoase, artefacte antice, vase decorate în diverse stiluri, cu influențe din diferite culturi, obiecte religioase, biblii și corane vechi de secole – un cumul al artei, sub domul dantelat al acestei clădiri construite special pentru un Louvre oriental, în lumea arabă.

Pe lângă expozițiile permanente, în această perioadă într-o altă aripă este amenajată și o expoziție temporară, dedicată luminii și istoriei religiilor ce au o rădăcină comună: Patriarhul Avraam din care cele trei religii monoteiste ale lumii se trag: iudaismul, creștinismul și islamismul.

Iar în cel de-al treilea corp al muzeului se află o expoziție dedicată în întregime celor mai mici vizitatori: copiii au propriul muzeu așadar, un loc unde pot afla despre tainele Universului și ale Cosmosului jucându-se, participând la competiții și jocuri interactive, într-o călătorie interstelară ce se întinde pe trei etaje, o poartă de intrare spre minunile ascunse ale Cosmosului. A fost, de departe, cea mai apreciată expoziție de către copii. 🙂

Unde ne-am cazat în Abu Dhabi

Ne-a plăcut mult locația noastră de cazare din Abu Dhabi, atât ca servicii cât și ca locație.

Cele 6 nopți de cazare în Abu Dhabi le-am petrecut la Radisson Blu Hotel & Resort, Abu Dhabi Corniche, un hotel cochet situat chiar pe cornișa orașului, cu acces direct la plajă și cu un complex de piscine și lazy river, foarte pe placul copiilor.

Ne-am mai bucurat aici de un mic dejun bogat și variat și de cele patru restaurante din complex, unele amplasate chiar pe plajă, superb limitate seara, altele cu terasă verde în spatele hotelului, potrivită pentru jocurile copiilor.

Seara am ieșit la plimbare prin împrejurimile hotelului, căci locația sa ne-a permis să ajungem pe jos și la alte locuri ce merită văzute, cum e Founder’s Monument, Etihad Towers unde poți urca până la etajul 74 să admiri orașul văzut de sus, la Emirates Palace Mandarin Oriental un de poți bea un capucino cu pudrat cu praf de aur, la plimbare pe plajă, pe faleză sau chiar la mall, așadar un hotel foarte bine amplasat și conectat cu zonele din împrejurimi.

>> Aici ne-am cazat în Abu Dhabi: Radisson Blue Abu Dhabi Corniche.

>> Vezi și alte unități de cazare din Abu Dhabi: listă cazări Abu Dhabi.

Ce merită să știi dacă mergi în Abu Dhabi

  • Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite și totodată a emiratului ce îi poartă numele.
  • Din București există zbor direct spre Abu Dhabi, operat de compania aeriană Wizz Air.
  • Perioada cea mai potrivită pentru vizite în Emiratele Arabe Unite este din a doua parte a lunii octombrie până în martie – aprilie. Pe timp de vară temperaturile sunt mult prea ridicate pentru a putea fi ușor suportate.
  • La final de octombrie noi am prins maxime de 32 de grade Celsius, în miezul zilei era destul de cald, dar în a doua parte a zilei și după masă era plăcut și puteai sta la terasă.
  • Multe din obiectivele turistice sunt amenajate la interior, iar diferențele de temperatură dintre interior și exterior sunt foarte mari, căci Ac-ul e folosit la capacitate maximă. Dacă afară de îmbraci de vară caniculară, în interior e bine să ai cel puțin un hanorac de pus pe tine.
  • Moneda locală este dirhamul emirian, iar paritatea e de aproximativ 1 AED = 1,2 RON sau 1 AED = 0,25 EUR.
  • Am putut plăti efectiv peste tot cu cardul, nu am avut nevoie de cash abosult deloc, inclusiv la taxi se poate achita la POS.
  • Pentru deplasările prin oraș, am apelat la taxi sau Uber, prima opțiune fiind ceva mai ieftină totuși.
  • Ca locuri de luat masa, în afară de cele amenajate la interiorul atracțiilor pe unde ne-a prins prânzul ziua, am încercat, în special seara, și alte opțiuni din interiorul sau din jurul hotelului nostru:
    • Derwandi, chiar în apropiere de hotelul Radisson Blue, e un restaurant cu specific libanez, cu meniu variat, cu servire și mâncare bună; ne-a plăcut mult și am mâncat aici în repetate rânduri.
    • MADO, amplasat la etajul 1 al unui Centru Comercial aflat la doar 5 minute de hotelul nostru, e un restaurant cu specific turcesc, la fel de apreciat de noi toți.
    • Em Sherif Cafe e unul din restaurantele hotelului nostru, amplasat lângă plajă, cu mâncăruri libaneze, gustos și la îndemână după o zi de plajă.
    • Hemingway’s, pub-ul hotelului nostru, e locul unde ne adunam seara pentru o porție de aripioare sau pentru o bere, iar copiii pentru distracție pe terasa înverzită din spate.

Și așa s-a terminat vacanța noastră în Abu Dhabi, declarată la unison un succes, atât de către copii cât și de către părinți.

Vacanța noastră organizată special pentru familii cu copii a fost posibilă datorită Family Travel Bubble și Familia Hai Hui.

Găsiți aici următoarele vacanțe organizate și iată cele în care noi vă vom însoți în viitor sunt:

>> în Billund la Legoland de Rusalii la final de an școlar

***

Dacă vrei să fii la curent cu următoarele excursii organizate de Family Travel Bubble, te poți înscrie la newsletter-ul nostru și să te alături pe Facebook în Grupul Familiilor Călătoare.

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!