Am participat de curând la festivitatea de încheiere a celui de-al optulea an de când se desfășoară programul “Școala Siguranței Tedi” în școlile din România.
Și pentru că se apropie vacanța, am avut ocazia să recapitulăm alături de copiii de clasa întâi cele mai importante reguli de siguranță pe care să le respectăm atunci când plecăm în vacanțe.
Vreți să le revedem împreună?
Reguli de siguranță în vacanța de vară
- Nu ne îndepărtăm de părinți sau de grupul cu care suntem în vacanță
- Folosim cremă solară și pălărie la plajă și nu numai
- Nu ne abatem de la drum sau cărare în pădure sau drumeții
- Folosim creme sau soluții anti-țânțari sau insecte
- Nu oferim străinilor răspunsuri la întrebări personale
- Nu acceptăm să plecăm alături de persoane străine
Voi mai știți și alte reguli de care e bine să ținem cont în vacanță?
Despre Școala Siguranței Tedi
Un proiect extrem de util și de educativ, Școala Siguranței Tedi se desfășoară de opt ani, complet gratuit, în școlile din România, în parteneriat cu Ministerul Educației și Poliția Română.
Programul este dedicat elevilor de clasa întâi, iar până acum, în cei opt ani, peste 303 mii de copii s-au bucurat deja de acest program.
Anul acesta nu mai puțin de cincizeci de mii de elevi din toată țara au făcut parte din program și au avut astfel șansa să învețe pe parcursul anului despre reguli de siguranță pe drum, la școală, acasă sau în timpul vacanțelor, asimilând cunoștințe și dezvoltând abilități care îi vor ajuta în diverse situații.
Școlile înscrise în program beneficiază de material didactic gratuit în format electronic, adaptat stilului de învățare pentru copii de clasa întâi, bazat pe jocuri și activități educative interactive.
La finalul modului, copiii primesc diplome de paticipare la Școala Siguranței Tedi și premii supriză, iar în una din școlile participante, Tedi se va alătura personal să petreacă la festivitatea de premiere, alături de copii și cadre didactice, de organizatori și de membri din echipajul Poliției Române.
Anul acesta evenimentul s-a desfășurat la Liceul Tehnologic “Dimitrie Filipescu” din Buzău, iar eu am fost onorată să fiu alături echipei care a organizat acest program absolut minunat, așa cum a fost și acest ultim eveniment, înainte de vacanța binemeritată.
M-am bucurat să întâlnesc aici micii absolvenții ai clasei întâi, activi, isteți și dezinvolți, dar mai ales cu un bagaj sănătos de cunoștințe de siguranță și complet pregătiți pentru vacanța de vară.
Alături de doamna Inspector Principal Andreea Marchidan, de doamna lor învățătoare Larisa Matache și de însuși Ursul Tedi, copiii costumați în mici polițiști, apărători ai siguranței, au citit și răspuns la întrebări și quizz-uri despre cum putem fi în siguranță, au completat cuvinte-cheie și au rezolvat perfect exercițiile din broșura Școlii siguranței.
Surprizele au continuat în curtea școlii, unde, cu ajutorul unui echipaj de poliție, cei mici s-au familiarizat cu metodele de amprentare, cu motocicleta poliției și chiar cu Nero, câinele lup polițist special antrenat. Tedi le-a fost și aici alături tuturor, ba chiar le-a oferit și cadouri surpriză.
Iar la final, adunați cu toții în curtea școlii, micii absolvenți ai Școlii Siguranței Tedi au schimbat casca de polițist cu toca de absolvent și au predat ștafeta colegilor mai mici din clasa pregătitoare. Căci vor urma să devină și ei elevi ai Școlii Siguranței Tedi în următorul an școlar și vor avea ocazia să afle aceleași informații utile pe care Tedi le-a oferit anul acesta copiilor din clasa întâi.
Cine poate să participe?
Programul Școala Siguranței Tedi se adresează tuturor școlilor de pe teritoriul României, iar segmentul eligibil sunt copiii claselor I, așadar actualmente în clasa pregătitoare.
Participarea la program este GRATUITĂ şi se realizează pe baza înscrierii de către învățători pe site-ul www.scoalatedi.ro.
Cum ne putem înscrie?
La începutul anului școlar următor, în luna septembrie, vor ajunge comunicări oficiale despre program în fiecare școală din țară.
Învățătorii claselor întâi vor putea aplica ulterior pentru înscrierea în program, direct pe site-ul http://www.scoalatedi.ro/.
Cursurile vor începe undeva în luna decembrie și se vor desfășura până la finalul anului, pe baza materialelor primite gratuit din partea organizatorilor.
Iar orice alte detalii sau întrebări despre programul Şcoala siguranţei Tedi pot fi trimise către adresa de e-mail contact@scoalatedi.ro.
Prezent la evenimentul de încheiere a Școlii Tedi din acest an, Albert a fost mai mult decât încântat și deja își dorește ca anul viitor să se desfășoare și în școala lui acest program, mai ales că anul viitor va fi și el eligibil. 🙂