Recomandare de cazare la Iași în inima Moldovei

Cuprins

V-am mai povestit despre Iași. Frumos, turistic și tineresc, e genul de oraș pe care trebuie musai să-l vizitezi măcar o dată, iar noi venim aici destul de des, așa că îl cunoaștem suficient de bine. De data aceasta vă recomandăm un loc de cazare la Iași – Iassium Residence – ultimul loc unde am stat, ca să îl aveți la îndemână dacă ajungeți aici și căutați un apart-hotel confortabil, curat și comod, situat în zona centrală a orașului.

Amplasarea unității de cazare

Așa cum am spus de mai multe ori, atunci când mergem undeva în general preferăm să ne cazăm în apartamente în regim hotelier. Ne e mai comod, seamănă mai mult cu atmosfera de acasă și avem acces la bucătărie, ceea ce e foarte util pentru copii. Dacă mai e situat și aproape de punctele de interes, clar e ceea ce avem nevoie.

Așa că nu ne-am gândit de două ori când am ales drept cazare la Iași complexul Iassium Residence. În primul rând, pentru că e amplasat chiar pe Bulevardul Carol I, cum urci Dealul Copoului spre Universitatea Al. I. Cuza.

Ne-a plăcut că aici ești aproape de orice obiectiv important – și de parcurile din Copou, și de zona turistică a orașului, și de facultăți sau de stațiile mijloacelor de transport în comun – așa că ajungi rapid oriunde îți propui. Până la Grădina Copou am făcut 10 minute pe jos, până la Biblioteca Centrală Universitară din Piața Mihai Eminescu doar 2 minute, iar până în fața Palatului Culturii am ajuns în 20 minute, în pas de plimbare.

Și orice am avut nevoie am găsit imediat, chiar lângă noi – supermarket Profi lângă bloc, terasă și restaurante vis-a-vis de bulevard – Time Out sau La Plăcinte – plus faptul că eram acolo, chiar în „plămânul verde al orașului”, așa cum e cunoscut Copoul pentru ieșeni (un mare plus, de altfel, pentru familiile cu copii).

Parcul Voievozilor, în apropiere de Iassium Residence

Condiții de cazare

Pentru sejurul nostru, am ales ca unitate de cazare la Iași un apartament cu două camere – living și dormitor – din complexul Iassium Residence. Locația oferă, însă, mai multe tipuri de apartamente, în funcție de necesitățile celor ce le trec pragul. De la studio-uri la apartamente cu unul sau cu două dormitoare, unele cu terasă sau amenajate în varianta de lux, oferta pusă la dispoziție mulțumește toate gusturile și buzunarele.

Procesul de cazare este simplu și rapid. După ce am fost sunați pentru confirmare în ziua cazării, ni s-au pus la dispoziție printr-un SMS toate detaliile necesare, de la numărul apartamentului rezervat până la modalitatea de acces în clădire și apoi în cameră. Astfel, am putut ajunge la orice oră și ne-am putut caza fără a depinde de prezența unei persoane care să ne întâmpine, însă am avut disponibil un număr de contact la care am fi putut apela pentru orice fel de necesitate.

Odată ajunși, următoarea impresie ne-a lăsat-o clădirea: cu aspect modern, renovată și bine întreținută, astfel încât cei ce îi trec pragul să se bucure de tot confortul. În fața acesteia – parcarea suficient de generoasă unde clienții au acces gratuit. Recepția și zona de relaxare amplasate la parter, sala de fintess tot cu acces gratuit, calea de acces spre apartamentul nostru luminos, plăcut mobilat, simplu și elegant, ne-au convins rapid că am făcut alegerea potrivită.

La nivel de dotări, pe lângă patul super confortabil și canapeaua extensibilă care ne așteptau gata pregătite, am apreciat că fiecare apartament este dotat cu bucătărie proprie mobilată, aer condiționat, internet wireless, televizor și izolare fonică, iar în funcție de tipul de apartament pe care îl alegi poți beneficia și de mașină de spălat sau terasă cu vedere la bulevard.

Măsuri anti-covid implementate

Ca orice unitate de cazare ce are grijă de clienții săi, Iassium Residence a implementat măsuri de siguranță în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Și cum pentru noi acest aspect cântărește greu în acestă perioadă dificilă, acesta a fost un motiv în plus care ne-a făcut să alegem această unitate de cazare cu inima deschisă.

  • ne-am bucurat să aflăm că toate spațiile din interiorul complexului sunt dezinfectate – în spațiile publice cu soluții dezinfectante, de două ori pe zi, iar în apartamente inclusiv cu lămpi UV;
  • la recepție și pe fiecare palier erau amplasate dispensere automate cu dezinfectant, special concepute atât pentru mâini cât și pentru încălțăminte;
  • întreg personalul complexului poartă corect măști de protecție în permanență; noi am întâlnit-o pe doamna responsabilă cu curățenia mereu cu mască, inclusiv afară;
  • la recepție se pot distribui măști și mănuși de protecție pentru personal, dar și pentru invitați, la cerere;
  • regulile ce trebuie respectate, dar și măsurile luate în cadrul complexului sunt enumerate la intrare, dar și în fiecare din apartamentele complexului.

De ce să vii la Iași

Sigur, pe lângă motive personale sau de business, Iașul este un oraș foarte ofertant din punct de vedere turistic.

De la Palatul Culturii până la Bojdeuca lui Creangă, de la Teiul lui Eminescu până în Piața Unirii sau din Grădina Botanică la Palas, cam toate drumurile trec pe lângă Iassium Reisdence. Așa că dacă aveți nevoie de cazare în oraș, lăsăm mai jos link-urile către site-urile disponibile pentru rezervare:

Cât despre Iași, dacă ajungeți aici sigur nu veți avea când să vă plictisiți, căci sunt atât de multe locuri de văzut și de descoperit încât timpul pare să nu fie niciodată suficient. Găsiți în articolul de mai jos principalele locuri din oraș pe care e musai să le vedeți dacă sunteți în vizită la Iași:

Ce poți face într-o vizită de 3 zile la Iași

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!