Cum a fost la Billund, locul unde s-au născut jocurile Lego

Cuprins

Primul weekend din Vacanța Mare era planificat cu multă vreme înainte – de când am lansat excursia de grup pentru familii cu copii la Billund, în Danemarca. 

O călătorie gândită special, prin colaborarea dintre Family Travel Bubble și agenția de turism Familia Hai Hui, pentru pasionații de lego, căci aici este locul unde s-au născut aceste jucării atât de iubite de copii de toate vârstele.

Așadar, zilele petrecute aici ne-au fost pline de lego, de jocuri și de distracție și chiar dacă timpul a trecut prea repede, copiii au legat prietenii și s-au distrat împreună de parcă s-ar fi cunoscut de o viață. 

Ce am făcut la Billund?

Am avut doar trei zile la dispoziție, dar au fost vesele și pline de distracție.

Parcul de distracții Legoland Billund 

Principalul motiv pentru care am venit aici a fost parcul de distracții Legoland, unul din parcurile renumite ale Europei.

Atât de așteptată a fost această zi, încă de când am pus la cale această călătorie la Legoland, încât nu cred că a fost săptămână în care să nu întrebe copiii cât timp mai este până venim aici. 😅

Atât de iubită a fost aceasă zi, încât s-au trezit de la 6 dimineața și au numărat minutele până când pornim spre parc.

Atât de fericiți au fost azi, încât au uitat și de mâncare și de somn de când au pus piciorul în Legoland și până când seara s-au închis toate atracțiile.

Lego e una din marile lor pasiuni, au crescut cu lego duplo, au primit și au oferit cadou zeci de cutii de lego, încât era imposibil să nu le placă acest parc, parcă perfect construit pentru pasionații de lego.

Am ajuns la intrarea în parc puțin înainte de ora 10:00 (nici nu era greu, dat fiind că eram cazați foarte aproape de el), iar când a suna ora fixă s-au deschis porțile, evenimentul fiind întâmpinat cu multă nerăbdare și entuziasm.

Parcul este structurat pe mai multe zone, în funcție de vârstă și de dificultate și ni s-a părut destul de asemănător ca nivel și srucutură cu parcul de distracții Gardaland pe care noi l-am vizitat anul trecut. Specificul aici este dat, cu siguranță, de piesele Lego omniprezente.

  • Ne întâmpină un adevărat orășel construit integral din Lego, cu trenuri, mașini, vapoare, case, eoliene, cele mai renumite construcții din întreaga lume – Miniland e un parc fascinant unde te poți plimba ore în șir admirând impresionantele construcții și toată creativitatea ce stă în spatele lor.
  • Urmează apoi zonele dedicate celor mai mici vizitatori – Duplo Land și Peppa Pig – sunt perfecte pentru vârstele de 2-3 ani, iar la anumite ore exacte te poți întâlni și cu personajele Peppa Pig și George, în spectacole organizate pentru public.
  • Tot în apropiere există și o zonă de creativitate, unde poți construi cu piese lego – teme ca Ferrari, Duplo Fun sau Atlantis se întind de-a lungul Brick Street.
  • De partea cealaltă încep atracțiile pentru copii de vârstă mijlocie – Lego Safari în care te plimbi cu o mașină 4×4 printre animale sălbatice, construite integral din Lego, Lego Train ce îți face un tur complet în jurul parcului, Mini Boats pentru o plimbare pe apă printre cele mai renumite monumente turistice din întreaga lume (Taj MAhal, Abu Sinbel sau Tower Bridge sunt doar câteva dintre ele).
  • Avansând spre interiorul parcului, ajungem la atracțiile cu tema piraților – Pirate Splash Battle, Pirate Wave Breaker, Pirate Carousel sau Pirate Boats sunt câteva dintre ele, unde noi ne-am distrat (și ne-am udat) pe cinste.
  • Ultimul nivel al parcului e destinat roller coaster-elor și atracțiilor „hard”: Flying Eagle, the Dragon, X-treme Racers, the Temple, Polar X-plorer sau Ice Pilots School, unde copiii mai mari sau adulții au fost cei mai încântați să își petreacă timpul.
  • Una din cele mai iubite activiăți a fost „Traffic School”, o adevărată școală de șoferi pentru cei mici unde poți intra doar pe bază de rezervare prealabilă (care are un cost de 99 DKK), iar odată intrat primești o lecție de condus, treci anumite probe la volanul unei mașinuțe cât se poate de reale pe un traseu cu zebre, semafoare și cu alți participanți la trafic, iar la final ești fericitul posesor al unui permis de conducere Legoland!

Cert e că o zi întreagă nu a fost timp de stat, în unele atracții am ales să ne dăm chiar de două ori, dar nimeni nu s-a plictisit până la ora închiderii.

Timpul a trecut de la sine, orele au curs pe nesimtite, noi am trecut pe rand de la roller costere la bărci pentru pirați, de la trenulețe la avioane duplo, de la mașini Ferrari la o adevarată școală de șoferi, de la Peppa Pig la Ninjago şi abia la sfârșit am realizat că nu ne mai simțim picioarele. 😅

Lego House, o altfel de experiență Lego

A doua zi a fost dedicată unei alte experiențe 100% Lego în Billund: Lego House – o clădire uriașă, construită în trepte, chiar în centrul orașului Billund, aproape de sediul The Lego Group, plină cu 25 de milioane de cărămizi Lego, puse la dispoziție sutelor de copii ce îi trec pragul zilnic, cuprinși de frenezia construcțiilor Lego.

Lego House e organizată pe 4 zone de culori diferite, cu experiențe Lego interactive, conectate printr-un copac uriaș construit din piese lego, ce se înalță la interior de la parter până la etajul al doilea al casei:

  • Zona roșie, unde ne-am lăsat creativitatea să ne conducă și am construit din piese Lego orice ne-am putut imagina. Masa cu piese lego galbene exclusiv a fost zona unde s-au dezvoltat cele mai spectaculoase construcții, unde copii și adulți deopotrivă lucrau în echipă, iar din mâinile lor ieșeau niște construcții absolut fabuloase.
  • Zona galbenă, unde am construit pești din piese Lego pe care i-am scanat apoi și le-am dat drumul să înoate într-un ocean virtual.
  • Zona verde, unde ne-am putut crea propriul film cu personaje Lego.
  • Zona albastră, unde am construit mașinuțe Lego cu care am făcut întrecere pe circuite, le-am îmbunătățit și ne-am bucurat de fiecare loc întâi pe care l-am obținut pe podium.

La subsolul casei se află un muzeu impresionant al istoriei lego, de la înființare până în ziua de azi.

Accesul în această zonă de experiențe lego se face cu ajutorul unei brățări pe care o scanezi la fiecare din zonele din casă și tot cu ajutorul ei poți face poze la toate construcțiile tale pe care, ulterior, le poți descărca de pe site-ul oficial al Casei Lego.

În afară de zona de experiențe, există și locuri cu acces gratuit în interiorul casei, cum e Magazinul Lego, cafeneaua sau restaurantul Mini Chef de la parter și terasa de pe acoperișul casei, unde sunt amenajate spații de joacă pentru copii.

Alte atracții de încercat în Billund

  • Skulptur Park este, de altfel, o întindere verde de pădure și pajiște naturală, străbătută de un râuleț, ce leagă zona Legoland de centrul orașului Billund, evitând carosabilul și mașinile. Din loc în loc pe traseu întâlnești sculputuri cu forme neobișnuite, unele colorate, altele monocrome, unele cu fețe de oglindă, altele înfățișând personaje ciudate, astfel încât curiozitate crește de la una la cealaltă, așteptând să vezi ce urmează. Aproximativ 20 de minute durează să parcurgi traseul prin acest „parc” de la un capăt la celălalt, dar impresia că te afli undeva remote, departe de orice oraș, chiar dacă ești chiar lângă el, această impresie e cu adevărat specială.
  • Lângă parcul de distracții Legoland este și un parc acvatic, în cadrul Lalandia – The Aquadome poate fi o altă variantă de distracție aici, în zilele călduroase de vară (dacă sunt astfel de temperaturi aici). În weekendul când am ajuns noi, în mijloc de iunie, când în București era cod roșu de caniculă, cu 38 de grade, în Billund mercurul în termometre a urcat până la maxim 20 de grade, ba chiar am prins și o ploaie răcoroasă și 13 grade temperatura exerioară.
  • Ceva mai la distanță de oraș e Wow Park, un alt parc de distracții conceput pentru copii, construit în mijlocul naturii și gândit ca o comuniune a omului cu natura. O mulțime de activități întinse pe o zonă largă, în mijlocul pădurii, parcuri de aventură, jocuri cu apă și un tobogan uriaș – cel mai mare din toată Scandinavia – sunt aici în acest parc. Din lipsă de timp și distanță destul de mare, noi nu am mai ajuns și aici de data aceasta.
  • În centrul orașului poți face o vizită la Teddy Bear Art Museum, o casă plină cu ursuleți de pluș, mai mult de 1200 de astfel de exemplare „locuiesc” aici. Sigur e o experiență apreciată de toți copiii iubitori de jucării de pluș!

Unde ne-am cazat în Billund? 

Așa cum spuneam, am avut o cazare super drăguță, cochetă, în stil scandinav și amplasată chiar în apropierea parcului de distracții Legoland.

The Lodge Billund ne-a primit foarte bine pe toți, ne-a găzduit în camere duble sau triple, cu acces către curtea interioară unde copiii s-au întâlnit zilnic, au jucat tot felul de jocuri sau au încins partide de fotbal ad-hoc.

Ne-am bucurat și de piscina interioară, de sala de jocuri cu masă de ping-pong și fussball, dar și de locul de joacă amenajat afară.

La 10 minute distanță de Legoland și mai puțin de 20 minute în pas de plimbare până în centrul orașului, amplasat în mijlocul naturii, cazare noastră a fost ca o gură de aer proaspăt și relaxare în zilele petrecute la Billund.

Alte detalii utile pentru o excursie cu copiii la Billund 

O călătorie cu copiii la Billund e o vacanță ce merită făcută măcar o dată. Noi am mers în excursia organizată pentru familii cu copii, prin parneriatul dintre Family Travel Bubble și Familia Hai Hui.

  • Am avut zbor direct din București către Billund, opera de Wizz Air.
  • Am folosit cardul pentru plăți locale (doar într-un restaurant ne-au cerut cash și atunci am scos bani de la ATM în moneda locală – coroana daneză). Paritatea este de aproximativ 1 coroană daneză la 1,5 lei românești.
  • Pentru conexiune la internet am folosit cartelele noastre românești cu servicii de roming active, căci Danemarca este membră UE, iar beneficiile de internet se aplică în întreg spațiul SSE.
  • Am întâlnit foarte mulți concetățeni români care lucrează aici și care ne-au ajutat oriunde am avut nevoie – la hotel, la restaurant, la Casa Lego și chiar la aeroport.
  • Am făcut și o selecție cu câteva restaurante din oraș unde am luat masa de prânz sau de seară:
  • Din informațiile utile pentru vizita la Legoland:
    • Cel mai usor mod de a urmari toate atractiile din parc este prin aplicația Legoland Billund Resort (varianta apple sau android), unde poți urmări timpul de asteptare la cozi, toate atracțiile din parc, distanța dintre atracții pe hartă, traseul spre o anumită locație din punctul în care te afli sau locurile din parc unde se poate lua masa.
    • Pe site-ul oficial există și o hartă a parcului, plus un link unde poate fi verificată lista de atracții la care pot participa copiii, în funcție de înalțime.
    • Parcul este deschis până la ora 18:00, dar la majoritatea atracțiilor accesul este permis doar până la ora 17:00.
  • Din informațiile utile pentru vizita la Casa Lego:
    • Pe baza codului QR de pe biletul generat online, se prinează brățara de acces la roboțeii de la intrare în casă.
    • Brațara va fi folosită pentru acces, dar și pentru generarea unui card nominal odată intrați în zona de experiențe iar apoi, la ecranele din interior amplasate în fiecare din zonele casei, vom putea face poze și salva toate experiențele și construcțiile noastre din casă.
    • La sfârșit, înainte de ieșire, de la recepție putem ridica un card pe care să notăm codul de pe brățara noastră și codul de pe cardul generat la intrare. Cu cele două coduri vom putea descărca gratuit de pe site-ul Lego House toate pozele pe care le-am făcut utilizând brațara în interiorul casei.

A trecut timpul repede la Billund, dar noi ne-am bucurat de el din plin.

E rândul vostru acum:

Avem pasionați de lego pe aici? Ați ajuns la Billund, locul unde s-a nascut lego? 🥰


Găsiți aici următoarele vacanțe organizate de FTB și iată cele în care noi vă vom însoți și la care vă puteți încă înscrie:

Și dacă vrei să fii la curent cu ce excursii de grup mai organizăm, îți recomandăm sa te înscrii la newsletter-ul FTB.

***

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!