Ce gustări on-the-go luăm cu noi la drum (P)

Cuprins

Să pleci la drum cu un copil mofturos la mâncare, nu este cel mai ușor lucru. Să fie și un drum lung, de aproape patru ore, este și mai greu. Lista opțiunilor posibile on-the-go se reduce considerabil, din cauza temperaturii exterioare, a posibilității de deteriorare a alimentelor sau a formei de ambalare, deoarece nu poți pune în geantă chiar orice.

Printre întrebările pe care le primim frecvent din partea cititorilor noștri, cea referitoare la gustările pe care le luăm cu noi la drum este pe primele locuri. Și recunoaștem că și noi ne-am confruntat deseori cu această problemă.

Cum majoritatea produselor din comerț nu sunt cele mai sănătoase și conțin cantități mari fie de zahăr, fie de sare, evităm de obicei să cumpărăm diverse snacks-uri ambalate din magazine. În general apelăm la fructe, dar și acestea se pot deteriora pe drum, iar când foamea e mare, este nevoie de ceva mai consistent.

Aceeași problemă am întâmpinat-o uneori și în drum spre grădiniță sau seara, când ne întoarcem de la cursurile de înot, când în liniștea din mașină se aude din spate o voce inocentă: „Mami, ai ceva de mâncare pentru mine… acum?” 🙂

E clar că de trei ani, de când suntem părinți pentru Albert, întrebarea nu ne mai ia prin surprindere… așa că nu ne-a mai rămas decât să căutăm soluții rapide și sănătoase pentru foamea unui puști care apare în cele mai neașteptate momente. Așa-i că și la voi e la fel?


Caz concret, weeekend-ul acesta am fost într-o călătorie până la Sinaia, treziți și gata de plecare de dimineața devreme, oră la care piciul nostru n-ar fi pus în gură nimic, nici dacă ar fi fost o prăjitură însiropată cu cel mai dulce sirop din lume. Știam însă că, peste puțin timp, imediat ce se va fi trezit complet, stomăcelul își va cere drepturile, așa că am pregătit din timp pentru ghiozdănel rezerve de luat on-the-go.

Ne-am dorit o gustare hrănitoare, îmbogățită cu calciu și vitamina D pentru copii, nu foarte voluminoasă, practică pentru luat în bagaj, care să reziste la drum lung și să fie ușor de desfăcut și consumat la nevoie. În plus, era musai să fie gustoasă și pe placul piticului.

Așa am aflat de inovația proaspăt lansată de Danonino: iaurtul „on-the-go” cu ambalaj atractiv și etanș, special pentru momentele petrecute în afara casei, fie că e la locul de joacă, în drum spre școală, în pauza de înot sau pe drum în călătorii.

Prezente în ambalaje de 70 grame, iaurturile pot fi ușor folosite de copii, rezistă în afara frigiderului până la patru ore, iar cele trei arome diferite – de căpșuni, vanilie sau banane cu căpșuni – le vor permite celor mici să își aleagă iaurtul preferat.

Pe drum am savurat cu toții cot la cot din gustărelele pe care Albert le-a împărțit, încântat, cu toată familia. Ușor și practic, am reușit să ajungem la destinație cu un copil bine dispus, cu burtica fericită și pregătit de joacă și explorare.

Și uite așa a devenit Danonino prietenul nostru și pentru ieșirile în parc care, de cele mai multe ori, depășesc patru ore de joacă și plimbări.


Copiii au nevoie în fiecare zi de o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional, iar 100g de Danonino consumate în fiecare zi aduc copilului aproape un sfert din necesarul zilnic de Calciu și Vitamina D, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor copiilor. În timp ce calciul mineralizează țesutul osos, vitamina D asigură absorbția lui și, în plus, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Voi l-ați încercat? Ce impresie v-a lăsat vouă și celor mici noul iaurt Danonino?

Și dacă v-au plăcut poveștile noastre, vă așteptăm să vă alăturați pe pagina noastra de Facebook și pe Grupul Familiilor Calatoare pentru și mai multe idei utile despre călătoriile cu copii.

Hai cu noi în excursii de grup

Exploreză și alte călătorii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii la curent cu ultimele noastre călătorii!